Το επικρατέστερο συναίσθημα των ενηλίκων στις μέρες μας

11:02 20/1/2020 - Πηγή: iPop

Ποιο είναι το συναίσθημα που βιώνουν οι ενήλικες περισσότερο από κάθε άλλο στις μέρες μας; Από τι υποφέρουν περισσότεροι οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή; Από… λήθαργο!

Αυτό είναι το επικρατέστερο συναίσθημα που βιώνουν οι ενήλικες κατά τη διάρκεια της ύπαρξής τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες. Πολλοί ερωτηθέντες παραδέχονται ότι αποφεύγουν καθημερινά καθήκοντα όπως κοινωνικοποίηση, μαγείρεμα, πλύσιμο των μαλλιών τους και ακόμη και σεξουαλική επαφή, επειδή είναι πάρα πολύ εξαντλημένοι… διαρκώς!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε απ’ το Spatone, αναγνώρισε τη γυμναστική

και τις δουλειές του σπιτιού, ως τις δύο πρώτες δραστηριότητες που οι ενήλικες απέφευγαν περισσότερο από κάθε άλλη ενώ άλλοι δήλωσαν πως προτιμούν να παραγγέλνουν και όχι να μαγειρεύουν καθώς νιώθουν πολύ κουρασμένοι. Ένα άλλο τέταρτο των γυναικών δήλωσε ότι κοιμούνται χωρίς να ξεβαφτούν καθώς ήταν πολύ εξαντλημένες για να πλύνουν το πρόσωπό τους.

Συνολικά, το 30% έχει ακυρώσει ραντεβού ή κάποια άλλη κοινωνική δραστηριότητα καθώς δεν μπορούσαν απ’την εξάντληση να βγουν έξω απ’ το σπίτι. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, δήλωσαν πως απέφευγαν την οδήγηση, το super market και το διάβασμα, καθώς αυτές οι δραστηριότητες τους φάνηκε πολύ challenging.

Κατά την αναζήτηση ενέργειας, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι η πρώτη επιλογή είναι ένα σνακ με ζάχαρη μαζί με ένα καφέ ή έναν… υπνάκο!

Ένα άλλο 30% πηγαίνει μια βόλτα για να ξεφύγει απ’ την υπνηλία, το 25% είπε ότι συχνά προσπαθεί να ξυπνήσει κάνοντας ένα ντους ενώ το 8% ακούει μουσική δυνατά.

Ο μέσος ενήλικας θα παραπονιέται για υποτονικότητα τρεις φορές κάθε μέρα και τα επίπεδα ενέργειας είναι συνήθως χαμηλότερα περίπου στις 2:43 το απόγευμα. Αντίστροφα, τα επίπεδα ενέργειας συνήθως είναι πιο υψηλά γύρω στις 10:28 π.μ.

Οι περισσότεροι ενήλικες δήλωσαν ότι είναι πιο νυσταγμένοι τις Δευτέρες, ενώ τα Σάββατα είναι συνήθως σε εγρήγορση. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι έπαιρναν περίπου τρεις υπνάκους κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης εβδομάδας, ο μέσος όρος των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αισθάνονται σαν να μην έχουν “καθόλου ενέργεια” τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Το να νιώθεις κουρασμένος όλη την ώρα οδηγεί σε άλλες αρνητικές συνέπειες. Δύο στους πέντε δήλωσαν ότι η συνεχής κατάσταση κούρασης τους οδηγεί στο να τρώνε junk food, το 31% ανέφερε ότι τσακώνονται με τον σύντροφό τους και το 25% δήλωσε ότι έχουν κλάψει για την ατέλειωτη υπνηλία τους! Ένα μικρό ποσοστό το έχει πάρει ο ύπνος στη δουλειά και το 40% γκρινιάζει. Μήπως κάτι σου θυμίζει;

Αρκετοί ενήλικες (30%) ξεχνούν πράγματα όταν νιώθουν κουρασμένοι και το 25% προσπαθεί να κοιμηθεί όταν αγχώνεται.

Γιατί, όμως, νιώθουν οι άνθρωποι τόσο εξαντλημένοι; Η έλλειψη σιδήρου είναι μια πιθανή εξήγηση. Ενώ το 64% δήλωσε ότι έχει επίγνωση της επιρροής του σιδήρου στα ενεργειακά επίπεδα, τα τρία τέταρτα παραδέχθηκαν ότι εξακολουθούν να μην λαμβάνουν αρκετά σίδηρο τακτικά. Το 25% αποδίδει την υποτονικότητα του στα ωράρια εργασίας, συνολικό άγχος ή κατάθλιψη.

Τα σημάδια στο σώμα σου που μαρτυρούν έλλειψη σιδήρου!

Εσύ, βιώνεις μια παρόμοια κατάσταση;

Διαβάστε επίσης:

Πρωινές συνήθειες που πρέπει να αποχωριστείς εδώ και τώρα!

Photo: Unsplash/ Cristian Newman

Το άρθρο Το επικρατέστερο συναίσθημα των ενηλίκων στις μέρες μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα