Το απόλυτο βότανο για την υγεία που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα!

11:31 8/1/2020 - Πηγή: iPop

Κάνουμε τα πάντα για την υγεία μας ή τουλάχιστον… προσπαθούμε. Γινόμαστε ολοένα και πιο τυπικοί με τις εξετάσεις μας ενώ παράλληλα, προσέχουμε τη διατροφή μας. Ποιο είναι το απόλυτο βότανο για την υγεία που ίσως να μην έχεις ανακαλύψει ακόμα;

Μετά απ’ την υπερβολική πίεση και το άγχος, ορισμένοι «μηχανισμοί» αντιμετώπισής τους (βλέπε κρασί) δεν είναι και τόσο υγιεινοί και δεν σε ανακουφίζουν και κάπως έτσι, ψάχνεις εναλλακτικές, ψάχνεις πραγματικά τρόπο να βελτιστοποιήσεις την προσωπική σου ευεξία.

Και κάπως έτσι… καταλήγεις να ψάχνεις μερικά βότανα και πιο εναλλακτικές πηγές. Και

όσο ψάχνεις, βρίσκεις. Ποιο είναι το απόλυτο βότανο για την υγεία που ίσως να μην έχεις ανακαλύψει ακόμα;

Το  πολυκόμπι, κοντυλόχορτο ή όπως αλλιώς θέλεις πες το, καθώς θα το συναντήσεις με διαφορετικές λέξεις. Κι ενώ πολλοί αναφέρουν πως η προέλευσή του δεν είναι ακριβώς γνωστή, ορισμένοι ειδικοί λένε πως είναι  από τα πιο παλιά φαρμακευτικά φυτά στον πλανήτη. Στην Αγιουρβέδα, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία φλεγμονών και χρησιμοποιήθηκε επίσης από τους ντόπιους Αμερικανούς ως βοήθεια για τα νεφρά, για τη δυσουρία και πολλά άλλα. Τα τελευταία οφέλη προέρχονται από συστατικά, όπως φλαβονοειδούς (δηλαδή αντιοξειδωτικά) και σαπωνίνης (δηλαδή αντικαρκινικά) του φυτού.

botano.gr

Φυσικά και δεν σταματά εκεί! Το πολυκόμπο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, θείο, σελήνιο, χρώμιο, κοβάλτιο, κάλιο, ψευδάργυρο, οργανικά οξέα…και η λίστα με τα οφέλη του και όλα τα καλά που περιέχει μοιάζει ατελείωτη.

Πολύ περισσότερο, το διοξείδιο του πυριτίου που περιέχει είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο που αποκαθιστά τους αδύναμους συνδετικούς ιστούς στα αιμοφόρα αγγεία, τους χόνδρους, τους τένοντες, ενώ το κολλαγόνο βοηθά να συγκρατεί το δέρμα και τους μυϊκούς ιστούς μαζί.

Μπορεί ένα βότανο να σε απαλλάξει από την ακμή; Εμείς ξέρουμε ποιο είναι!

Ως εκ τούτου, παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, ενίσχυση και διατήρηση υγιών οστών και δοντιών και επιταχύνει την επούλωση των οστικών καταγμάτων. Λέγεται ότι βοηθάει τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα, βελτιώνοντας την ελαστικότητα των αρθρώσεων και συστήνεται ειδικά στους αθλητές. Επίσης, ωφελεί την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών, και μπορεί να είναι χρήσιμο για την επούλωση τραυμάτων.

Το πολυκόμπι έχει σε… γενικές γραμμές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, ηπατοπροστατευτικές, αντιμικροβιακές, αντιικές, αντικαρκινικές, αιμοστατικές και αντισηπτικές ιδιότητες και είναι πραγματικά το φάρμακο για όλα!

Πώς μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο βότανο για την υγεία;

Το πολυκόμπι θα το βρεις με τη μορφή αποξηραμένου ή νωπού βοτάνου, σε κάψουλες, στο τσάι.

Και ποιες είναι οι παρενέργειες; Να σημειωθεί πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έγκυες ή μαμάδες μου θηλάζουν.Παράλληλα, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βιταμίνης Β1, ειδικά αν καταναλώνεις συχνά και αλκοόλ.

Λόγω των διουρητικών ιδιοτήτων του, μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα του καλίου και να εμποδίσει την έκπλυση λιθίου, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα του σώματος σε λίθιο.

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση ζητάμε πάντα τη συμβουλή του γιατρού ειδικά όταν παίρνουμε και άλλα φάρμακα ή βότανα.

Διαβάστε επίσης:

Το βότανο που θα απογειώσει τη σεξουαλική σου ζωή!

Το άρθρο Το απόλυτο βότανο για την υγεία που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα