Τι είναι αυτό που προκαλεί τη χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες;

11:48 17/1/2020 - Πηγή: iPop

Από τι μπορεί να προκληθεί η χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες και πώς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της βασικής ανδρικής ορμόνης; Μια έρευνα αποφάσισε να το διερευνήσει και παρακάτω θα βρεις τα αποτελέσματά της.

Ένα νέο σύνολο από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Σικάγο βρήκε πως μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για πολλούς άνδρες που θέλουν να χάσουν βάρος και να αυξήσουν την τεστοστερόνη τους. Οι ερευνητές λένε ότι μια τέτοια δίαιτα συνδέεται με μια μικρή, αλλά σημαντική μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης.

Η χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες συνδέεται

με μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά. Οι έρευνες ουσιαστικά κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνδρες που ακολουθούσαν μια διατροφή με περιορισμένα λιπαρά είχαν χαμηλότερα επίπεδα απ’ τους υπόλοιπους.

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα για τη χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες;

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που συλλέχθηκαν από μια πανελλαδική έρευνα υγείας, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε πάνω από 3.100 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για τις διατροφικές συνήθειες κάθε ανθρώπου και το επίπεδο τεστοστερόνης.

Συνολικά, το 14,6% των ανδρών συμπεριλαμβάνουν τα κριτήρια για δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της American Heart Association), ενώ το 24,4% ακολούθησε μεσογειακή διατροφή (πολλά φρούτα, λαχανικά και σπόροι και χαμηλές ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης και γαλακτοκομικών προϊόντων) . Επιπρόσθετα, μόνο ένας μικρός αριθμός ανδρών ακολούθησε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, οπότε δεν συμπεριλήφθηκαν στην επόμενη ανάλυση.

Πώς να ενεργοποιήσεις την τεστοστερόνη σου!

Μεταξύ όλων των αναλύσεων που έγιναν, ο μέσος όρος τεστοστερόνης ήταν 435.5 ng/dL. Ωστόσο, οι άνδρες που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είχαν μέσο επίπεδο Τ 411 ng / dL και οι άνδρες που ακολουθούσαν μεσογειακή δίαιτα έφτασαν στα 413 ng / dL.

Μετά απ’ αυτές τις αρχικές παρατηρήσεις, η ερευνητική ομάδα αποφάσισε να συμπεριλάβει επιπλέον, εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης, όπως η ηλικία, ο ΔΜΣ, οι συνήθειες άσκησης και το ιατρικό ιστορικό. Μετά τη διύλιση των αποτελεσμάτων τους, μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών εξακολουθούσε να αποδεικνύεται ότι συσχετίζεται σημαντικά με την μειωμένη τεστοστερόνη.

Τα συμπτώματα για τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης είναι συνήθως η μειωμένη ενέργεια και σεξουαλική ορμή καθώς και η ασθενέστερη οστική πυκνότητα.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη; Έρευνα απαντά!

Photo: unsplash/Kelly Sikkema

Το άρθρο Τι είναι αυτό που προκαλεί τη χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα