Τελικά γιατί πρέπει να κλείνεις το κινητό σου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;

16:42 25/7/2017 - Πηγή: iPop

Πριν την απογείωση και λίγο πριν την προσγείωση οι αεροσυνοδοί ζητούν απ’ τους επιβάτες να κλείσουν της ηλεκτρονικές τους συσκευές ή να τις βάλουν σε λειτουργία πτήσης.

Πολλοί γκρινιάζουμε και διαμαρτυρόμαστε (σιωπηλά) καθώς δεν κατανοούμε πως τα smartphones παρεμβαίνουν στη λειτουργία ενός αεροσκάφους.

Γιατί σε λειτουργία πτήσης;

Στην λειτουργία πτήσης απενεργοποιούνται όλες οι υπηρεσίες δεδομένων (Wi-Fi, GSM, Bluetooth, κλπ). Με λίγα λόγια, το τηλέφωνο ή το

tablet σου παύει να λειτουργεί ως ραδιοφωνικός δέκτης. Εάν δεν βρίσκεται σε λειτουργία πτήση τότε τα σήματα που προέρχονται απ’ αυτό ενδέχεται να επηρεάσουν τις πολύ ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές του αεροσκάφους.

Και αν απλώς δεν χρησιμοποιήσω το κινητό μου;

Όταν ένα smartphone είναι κλειδωμένο και δεν χρησιμοποιείται εξακολουθεί να ψάχνει για ένα δίκτυο και η συχνότητά του μπορεί να επικαλύπτεται με τη συχνότητα των συσκευών του αεροπλάνου. Εάν η συσκευή σου δεν διαθέτει την επιλογή «λειτουργία πτήσης» απλά απενεργοποίησέ την.

Τελικά γιατί είναι τόσο επικίνδυνο;

Όπως γνωρίζεις η απογείωση και η προσγείωση είναι τα πιο δύσκολα στάδια κατά τη διάρκεια μιας πτήση καθώς οι πιλότοι πρέπει αν συντονίζουν τις ενέργειές τους με το κέντρο ελέγχου πτήσης στο έδαφος. Όλα αυτά γίνονται χρησιμοποιώντας το σύστημα πλοήγησης του αεροσκάφους. Τα smartphones μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές στην ραδιοεπικοινωνία και ο χειριστής δεν θα ακούσει τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τον ελεγκτή κυκλοφορίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ποιες ηλεκτρονικές συσκευές μπορώ να χρησιμοποιώ κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις συσκευές που δεν ανταλλάσσουν δεδομένα μέσω GMS, Wi-Fi ή Bluetooth. Για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά ρολόγια, κάμερες, βιντεοκάμερες, συσκευές εγγραφής φωνής, ακουστικά βαρηκοΐας, βηματοδότες κλπ.

Κινητά, tablet και laptop μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά απ’ τη στιγμή που βρίσκονται σε λειτουργία πτήσης.

Συμπέρασμα:

Άσε το κινητό στην άκρη και απόλαυσε την πτήση σου!

Photo: Serg Myshkovsky/Getty Images

The post Τελικά γιατί πρέπει να κλείνεις το κινητό σου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα