Τελικά είναι καλό να έχεις δίπλα σου κάποιο φαστφουντάδικο;

19:39 14/8/2019 - Πηγή: iPop

Ούτε το μυστικό του κράτους είναι, ούτε ανακαλύψαμε την Αμερική με το να πούμε ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι καταναλώνουν τρόφιμα από φαστφουντ, κατά πολλές πιθανότητες, είναι άτομα διαβητικά, αν όχι υπέρβαρα. Σε έρευνα για τα φαστ φουντ, που έγινε στην Αυστραλία, αποδεικνύει πως ο αριθμός των μαγαζιών με γρήγορο φαγητό, που υπάρχουν στην πόλη μας, αλλά ακόμα και στη γειτονιά μας, επηρεάζουν κατά ένα μεγάλο βαθμό την υγεία μας.

Στο ετήσιο συνέδριο, που έγινε στην Αυστραλία, από την Καρδιακή Ένωση της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, αποδείχθηκε πως ο τεράστιος αριθμός εστιατορίων με «πλαστικό»

φαγητό έχει μεγάλη επιρροή στα καρδιακά νοσήματα.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν και βάσει στατιστικών τονίζεται ότι για κάθε εστιατόριο φαστφουντάδικο που ανοίγει, αυξάνονται οι καρδιακές ασθένειες σε 1000 ανθρώπους ετησίως.

Το σχόλιο του υπεύθυνου για την έρευνα για τα φαστ φουντ

«Τα δείγματα που έχουμε μαζέψει, είναι άκρως αποθαρρυντικά! Το γρήγορο φαγητό, αντικειμενικά, έχει μεγάλο κόστος στην υγεία και οι «βλάβες» που προκαλεί ποικίλουν ανά ηλικία. Από παχυσαρκία, διαβήτη έως και μεγάλες ποσότητες λιπιδίων στο αίμα. Η ατομική ευθύνη είναι μεγάλη, ειδικότερα σε περιπτώσεις ατόμων που καπνίζουν ή που έχουν πίεση» ήταν τα λόγια του υπεύθυνου της έρευνας Ταρουνπριτ Σαλύχα.

Βέβαια, πρέπει να υπογραμμισθεί κι άλλο ένα στατιστικό στοιχείο, το οποίο προκύπτει από τις έρευνες και τα δείγματα των Αυστραλών, όπου κάνουν λόγο 3.070 καρδιακές προσβολές την περίοδο 2011-2013, όταν και ο αριθμός των μαγαζιών με φαστ φουντ ήταν αρκετά μειωμένος, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Η έρευνα για τα φαστ φουντ ως ηχηρό alert!

Η έρευνα αυτή μόνο ως «προειδοποιητικό καμπανάκι» μπορεί να λειτουργήσει για όλους. Νόστιμο το «γρήγορο» φαγητό, αλλά προκαλεί μικρά μικρά προβλήματα, τα οποία δεν μπορούμε να αντιληφθούμε.

Προφανώς και για πολλούς δεν είναι εύκολο να «κόψουν» μαχαίρι το φαστ φουντ, κάτι που είναι πρακτικά δύσκολο. Η πιο λογική λύση σε αυτό είναι να δημιουργηθούν όρια, έτσι ώστε να γινόμαστε πιο προσεκτικοί και να πράττουμε το σωστό για την υγεία μας.

Το άρθρο Τελικά είναι καλό να έχεις δίπλα σου κάποιο φαστφουντάδικο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα