Ταξιδεύουμε δωρεάν στο εξωτερικό με πρωτοβουλία της Κομισιόν

16:30 27/3/2017 - Πηγή: iPop

Τη δυνατότητα για δωρεάν ταξίδια στο εξωτερικό δίνει η Κομισιόν, με τις αιτήσεις να έχουν προθεσμία υποβολής μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η παροχή απευθύνεται σε μαθητές σχολείων και συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα σε 7.000 μαθητές να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με τα έξοδα πληρωμένα.

Σημειώνεται πως παρόλα αυτά, η Κομισιόν δεν ικανοποιεί τελικά το αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου για προσφορά

εισιτηρίων InterRail στους 5,4 εκατ. 18χρονους πολίτες της Ε.Ε.

Όπως ανακοινώθηκε απ’ την Κομισιόν, θα προσφερθούν 2,5 εκατ. ευρώ για 5.000 μαθητές αρχικά προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Αναφορικά με την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου, η Κομισιόν ανέφερε:

Η Επιτροπή εκτίμησε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα κόστιζε μεταξύ 1,2 και 1,6 δισ. ευρώ το χρόνο. Αυτή η χρηματοδότηση δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πρέπει να επιλέξουν το πλέον βιώσιμο περιβαλλοντικά μέσο μετακίνησης, ενώ η πρωτοβουλία αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός στο πλαίσιο της 30ής επετείου του Erasmus.

Οι αιτήσεις των νέων μπορούν να γίνουν μέχρι 30 Ιουνίου μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning για ταξίδια που θα γίνουν από τον Αύγουστο του 2017 έως το τέλος του 2018. Τα εισιτήρια μπορεί να είναι αξίας έως 530 ευρώ.

The post Ταξιδεύουμε δωρεάν στο εξωτερικό με πρωτοβουλία της Κομισιόν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα