Ταινίες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον χορό και αξίζει να τις δεις!

21:03 29/4/2020 - Πηγή: iPop

Κατά καιρό πολλές ταινίες με χορό έχουν δημιουργηθεί, εκφράζοντας το πάθος, τον φόβο, τη χαρά, την αγωνία, την αγάπη του χορευτή και την ομορφιά αυτής της τέχνης. 

Μπορεί μερικές από αυτές να τις έχεις δει, να έχεις κλάψει μαζί τους, να έχεις αγαπήσει τους ήρωές τους και να έχεις θαυμάσει το ταλέντο και το πάθος αυτών των χορευτών που προβάλλονται στις ταινίες. Και ξέρεις κάτι; Αξίζει να τις δεις όλες, μία προς μία, είτε χορεύεις είτε όχι, είτε παρακολουθείς καθημερινά μαθήματα χορού είτε δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους latin

από τους μοντέρνους. Αυτές οι ταινίες με χορό θα σε κάνουν να αγαπήσεις, έστω και για λίγο, αυτή την τέχνη, τον χορό.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι ταινίες με θέμα τον χορό;

Grease (1978) 

Στο Grease χόρεψαν πολύ, πάρα πολύ! Ο John Travolta έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ερωτεύτηκε, χόρεψε και διεκδίκησε τη Σάντι με έναν υπέροχο τρόπο.

Dirty Dancing (1987) 

Η Φράνσις νόμιζε πως θα περάσει ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι μέχρι που γνώρισε και ερωτεύτηκε τον δάσκαλο χορού της. Μπορεί να ήταν αρκετά μεγαλύτερός της και περιζήτητος από τις γυναίκες, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο από το να χορέψει μαζί του στο διαγωνισμό χορού, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Center Stage / Κεντρική Σκηνή (2000) 

Μια ταινία που ειδικά οι λάτρεις του μπαλέτου αγαπούν. Όχι όμως μόνο αυτοί. Μια ομάδα νέων αποδεικνύει πως ο χορός είναι ζωή, διεκδικώντας μια θέση σε μια τρομερά επιλεκτική επαγγελματική χορευτική ομάδα. Ζουν τον έρωτα, τις χαρές, τις λύπες, τον πόνο, προσπαθώντας να πετύχουν τον στόχο τους.

Shall we dance / Χορεύετε; (2004) 

Richard Gere και Jennifer Lopez σ’ ένα χορό που πολλοί δεν περίμεναν. Μπορεί ο πρωταγωνιστής να είναι πετυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής του, όμως κάτι του λείπει, κάτι που βρίσκει στον χορό και στο βλέμμα της δασκάλας του. Η τελευταία θα τον κάνει να ερωτευτεί τον χορό, χωρίς όμως να το ξέρει η γυναίκα του.

Ταινίες και σειρές που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει δει τουλάχιστον μία φορά! 

Take the lead (2006) 

Ένας γαλλο-λατίνος καθηγητής τάνγκο, τον οποίο υποδύεται ο Antonio Banderas, σε ευυπόληπτη σχολή χορού του Μανχάταν, αποφασίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα κακόφημο σχολείο με υψηλό δείκτη παραβατικότητας. Οι μαθητές αρχικά υποτιμούν τα μαθήματα που τους προσφέρει, όμως στο τέλος και αυτοί… γοητεύονται!

Black Swan / Μαύρος Κύκνος (2010) 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ που έχει στο επίκεντρο μια μπαλαρίνα, που πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Είναι αναμφίβολα ένα αριστούργημα που δείχνει την ψυχαναγκαστική αναζήτηση μιας μπαλαρίνας για τελειότητα, που την οδηγεί σταδιακά στην τρέλα.

Billy Elliot (2000) 

Ο μικρός Billy Elliot είναι διχασμένος ανάμεσα στο πάθος του για το μπαλέτο και τις αντιρρήσεις του πατέρα του, που τον στέλνει να μάθει μποξ.

Step Up (2006) 

Ο Τάιλερ είναι ένας ατίθασος νεαρός που μεγαλώνει στους δρόμους της Βαλτιμόρης με hip hop, όμως αναγκάζεται να καλύψει κάποιο διάστημα κοινωνικής εργασίας σε ένα φημισμένο μουσικό κολλέγιο. Εκεί γνωρίζει την Νόρα, μια νεαρή χορεύτρια που ετοιμάζεται για την χορευτική παράσταση της αποφοίτησής της και ψάχνει για αντικαταστάτη του παρτενέρ της.

Fοotloose (1984) 

Είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις ακούσει έστω μία φορά στη ζωή σου το soundtrack της ταινίας.

Ο Ρεv ζει σε μια κωμόπολη που απαγορεύεται κάθε είδους χορευτική μουσική. Όμως, σχεδιάζει vα διοργανώσει ένα ξέφρενο χορό στο πάρτυ τωv αποφοίτων. Μαζί του, ωστόσο, παρασύρεται και η Άριελ, η κόρη ενός απ’ τους υπεύθυνους γι’ αυτόν τov παράλογο περιορισμό που έχει επιβληθεί.

Διάβασε ακόμα:

Σου έχουμε όλους τους λόγους για να ξεκινήσεις χορό το συντομότερο!

Photo: Instagram/ dirty_dancing___

Το άρθρο Ταινίες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον χορό και αξίζει να τις δεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα