Τα όρια που πρέπει να θέσεις αν θέλεις μια υγιή και σταθερή σχέση

11:46 3/6/2020 - Πηγή: iPop

Οι καλύτερες σχέσεις βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη, αλλά και τα όρια που τίθενται εξ αρχής. Η γνώση των ορίων του άλλου είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις μελλοντικούς καυγάδες αλλά και να καταλάβεις τι έφταιγε στους προηγούμενους. Ποια είναι τα όρια στη σχέση που την καθιστούν ευτυχισμένη;

Μπορεί αυτή η συζήτηση για τα όρια να είναι πιο εύκολη για ένα ζευγάρι που είναι αρκετό χρόνο μαζί, ωστόσο είναι ακόμα καλύτερη όταν γίνεται από την αρχή.

Παρακάτω είναι μερικά όρια που

πρέπει να θέσεις αν θέλεις μια υγιή και σταθερή σχέση.

Τα όρια στη σχέση που πρέπει να θέσεις1. Ο τρόπος με τον οποίο διαφωνείτε

Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η σχέση σου, οι διαφωνίες με τον σύντροφο σου είναι αναπόφευκτες. Όταν έρθει αυτή η ώρα, είναι σημαντικό να θυμάσαι να αναπτύσσεις τη διαφωνία σου με έναν υγιή τρόπο.

Freepik2. Πώς και πότε δίνεις συμβουλές

Υπάρχει μια διαφορά όταν παίρνουμε αποφάσεις από κοινού με τον σύντροφο μας και όταν πρέπει να τις πάρουμε μόνοι μας. Για παράδειγμα, μπορεί εσύ να μην έχεις πρόβλημα όταν εκείνος σε συμβουλεύει σε προσωπικά οικογενειακά θέματα, αλλά αυτός μπορεί να αισθάνεται αμήχανα όταν κάνεις το ίδιο.

3. Η συχνότητα και ο τρόπος που επικοινωνείτε

Έχεις βρεθεί και εσύ σε μια συνάντηση στη δουλειά στην οποία δεν μπορούσες να απαντήσεις στο τηλέφωνο και όταν τελείωσε βρήκες τουλάχιστον δέκα αναπάντητες από τον σύντροφο σου που είχε διάλειμμα εκείνη την ώρα; Ναι σωστά, όλοι έχουμε βρεθεί σ’ αυτήν τη θέση επειδή δεν έχουμε συνεννοηθεί με τον σύντροφο μας για τις ώρες που δουλεύουμε και τις ώρες που είμαστε free. Με μια σωστή επικοινωνία θα βρεις μια ρουτίνα που να ταιριάζει και στους δυο και θα αποφύγεις τυχόν υποψίες που προκύπτουν από την κακή συνεννόηση.

Pixabay4. Τι είναι σημαντικό για τον καθένα

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό, γιατί μπορεί ο φίλος σου να μην έχει πρόβλημα να αλλάζει σχέδια με την παρέα του για να βρεθεί μαζί σου, αλλά εσύ να έχεις. Και άλλες τέτοιες καταστάσεις που προκύπτουν, επειδή από  την αρχή δεν έχετε μιλήσει για το τι προσφέρει ο καθένας σε αυτή τη σχέση. Αν δεν καταλαβαίνεις πάντα πόσο σημαντικό είναι κάτι για κάποιο άλλο άτομο, ο μόνος τρόπος που θα το μάθεις είναι αν το συζητήσεις μαζί του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

“Χτίσε” την εμπιστοσύνη στη σχέση σου με 5 tips!

Photo: © One Day / Focus Features

Το άρθρο Τα όρια που πρέπει να θέσεις αν θέλεις μια υγιή και σταθερή σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα