Τα αιθέρια έλαια είναι το «κλειδί» για την καλύτερη γυμναστική

13:10 2/9/2017 - Πηγή: iPop
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να κάνουν θαύματα στην γυμναστική σου!Τα αιθέρια έλαια μπορούν να ενεργοποιήσουν όλο σου τον οργανισμό πριν από κάποια άσκηση.

Πριν λοιπόν, πας γυμναστήριο σε προκαλούμε να δοκιμάσεις και να αξιοποιήσεις όλα τα οφέλη που αυτά αποφέρουν.

Βελτιωμένη απόδοση άσκησης και αναπνευστική λειτουργία

Σύμφωνα με μια μελέτη, η λήψη μόλις 0,05 χιλιοστόλιτρων ελαίου μέντας σε 500 χιλιοστόλιτρα νερού μπορεί να βελτιώσει την άσκηση και την αναπνευστική λειτουργία.
Συγκεκριμένα, το έλαιο μέντας μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση και την πνευματική εγρήγορση. Μια δοκιμή λοιπόν, την αξίζει.

Ανακούφιση απ’ το άγχος


Έρευνες έχουν δείξει πως μετά από πολλές δοκιμές, τα αιθέρια έλαια λεβάντας μειώνουν το άγχος. Έτσι, αν νιώθεις ότι πιέζεσαι δοκίμασε να τρίψεις λίγες σταγόνες λεβάντας στους κροτάφους σου.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς οι αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες μπορούν ν’ αποτρέψουν ένα κρυολόγημα. Μερικά αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σου να παράγει λευκά αιμοσφαίρια, όπως αυτά που περιέχουν περγαμόντο, λεβάντα, λεμόνι και θυμάρι. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις περισσότερη ενέργεια στο γυμναστήριο και να βγεις απ’ τον λήθαργο.

Μειωμένη φλεγμονή και κόπωση


Υπάρχουν αιθέρια έλαια τα οποία περιέχουν αναλγητικές δυνατότητες, δηλαδή ανακουφίζουν ή μειώνουν τον πόνο μετά το γυμναστήριο.
Αυτά, όπως ο ευκάλυπτος και η μέντα, μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιφλεγμονώδη και να δώσουν στο σώμα σου αυτό ακριβώς που χρειάζεται μετά από μια δύσκολη μέρα.

Καλύτερη ενυδάτωση


Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνεις ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια μιας άσκησης. Μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού στο μπουκαλάκι με το νερό σου θα σου δώσουν την ενυδάτωση που χρειάζεσαι.

The post Τα αιθέρια έλαια είναι το «κλειδί» για την καλύτερη γυμναστική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα