Τα 5 tips που υπόσχονται δροσερή αναπνοή

12:20 27/7/2019 - Πηγή: iPop

Η κακή αναπνοή είναι απ’ τα χειρότερα που μπορούν να σου τύχουν. Δεν είναι ευχάριστο ούτε για σένα αλλά ούτε και για τους γύρω σου. Η καλή στοματική υγιεινή είναι σημαντική για ν’ αποτρέψεις την κακοσμία του στόματος, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μερικά ακόμα tips για δροσερή αναπνοή.

Δοκίμασε αυτές τις πέντε συμβουλές αν δεν θέλεις να αισθάνεσαι άσχημα κάθε φορά που βγαίνεις και βρίσκεσαι πολύ κοντά με κόσμο.

Παρακάτω όλα τα tips για δροσερή αναπνοή:

Καθάρισε
τη γλώσσα σου

Δεν αρκεί να βουρτσίζεις τα δόντια σου 2-3 φορές την ημέρα εάν δεν καθαρίζεις και τη γλώσσα σου! Υπάρχουν ειδικές ξύστρες για τη γλώσσα, ενώ πολλές οδοντόβουρτσες στην πίσω πλευρά τους έχουν εξογκώματα, τα οποία προορίζονται για τον καθαρισμό της γλώσσας.

Μπορείς επίσης απλά να τρίψεις τη γλώσσα σου από πίσω προς τα εμπρός με την οδοντόβουρτσά σου.

Λιγότερη ζάχαρη

Αυτή είναι μια συμβουλή που οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν ν’ ακολουθήσουν, όμως, είναι απαραίτητη! Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει άσχημη αναπνοή. Η ζάχαρη προκαλεί τη ζύμωση των βακτηρίων στο στόμα σου και αυτό μπορεί να προκαλέσει ορισμένες δυσάρεστες μυρωδιές.

Περισσότερο ψωμί

Αφού σε πληγώσαμε με τη ζάχαρη, θα σε κάνουμε λίγο χαρούμενη με το ψωμί! Εάν ακολουθείς μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, μπορεί να είναι ο λόγος για την άσχημη αναπνοή σου!

Φάε λίγο παραπάνω ψωμί, χωρίς να το παρακάνεις και χαλάσεις τη διατροφή σου, και θα δεις αποτέλεσμα!

Πολλά υγρά

Η κατανάλωση πολλών υγρών μπορεί να συμβάλει στην δροσερή αναπνοή. Μπορείς επίσης αντί για νερό, να πίνεις περισσότερο τσάι. Ένα φλιτζάνι τζίντζερ και τσάι λεμονιού μπορεί να κάνει θαύματα στην αναπνοή σου. Αυτό θα κάνει καλό και σε πολλά άλλα πράγματα στο σώμα σου.

Το τζίντζερ βοηθάει επίσης στη ναυτία και στα εντερικά προβλήματα. Επιπλέον, μειώνει την αρτηριακή σου πίεση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Μπαχαρικά

Το κάρδαμο, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το τζίντζερ, είναι ένα καρύκευμα που πρωταγωνιστεί στην ινδική κουζίνα. Περιέχει πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι ‘αυτό και χρησιμοποιείται ως «φυσικό αποσμητικό» στο στόμα. Αν μασήσεις ένα σποράκι κάρδαμο, αμέσως η αναπνοή σου θα μυρίζει δροσερά!

Γιατί, όμως, μυρίζει άσχημα η αναπνοή σου;

Εκτός απ’ την έλλειψη νερού και την κακή στοματική υγιεινή, άλλοι λόγοι για την κακοσμία του στόματος είναι:

Μόλυνση στις αμυγδαλές ή στα ιγμόρεια που μπορεί να δημιουργήσει άσχημη αναπνοή. Οποιαδήποτε λοίμωξη που σχετίζεται με τη στοματική σου κοιλότητα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα με τη συνεργασία ενός γιατρού για ν’ αποφύγεις τα χειρότερα και η αναπνοή σου να επιστρέψει στην φυσιολογική της οσμή.Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Όταν το οξύ που παράγεται στο στομάχι σου κινείται προς τα πάνω και φτάνει στον οισοφάγο λόγω κάποιας δυσλειτουργίας, τότε ένα από τα συμπτώματα είναι και η άσχημη αναπνοή.Φαρμακευτική αγωγή. Ορισμένα φάρμακα, όπως εκείνα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, πολλές φορές προκαλούν ξηροστομία και συνεπώς δυσοσμία στο στόμα, η οποία μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και στοματικό διάλυμα.Photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels

Το άρθρο Τα 5 tips που υπόσχονται δροσερή αναπνοή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα