Τα 10 καλύτερα φρούτα και λαχανικά που μπορεί να φάει ο σκύλος σου

18:46 28/2/2021 - Πηγή: iPop

Ο αγαπημένος σου φίλος σίγουρα λιγουρεύεται κάθε σου μπουκιά από οτιδήποτε και αν κρατάς στα χέρια σου! Ωστόσο υπάρχουν κάποια φρούτα και λαχανικά που μπορεί να φάει ο σκύλος σου και θα του φανούν σαν λιχουδιά.

Φρούτα και λαχανικά που μπορεί να φάει ο σκύλος σου

Ο καλύτερος τρόπος για να τα δώσεις στο σκύλο σου είναι να τα “μαγειρέψεις” για λίγο στον ατμό και να τα λιώσεις. Μία άλλη λύση

είναι να τα δώσεις ως λιχουδιές μεταξύ των γευμάτων. Η αντικατάσταση των λιχουδιών του εμπορίου με φρούτα και λαχανικά είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για την υγεία του σκύλου σου.

Pexels

Ωστόσο στην περίπτωση όπου παρατηρήσεις μετά την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών στην διατροφή του σκύλου σου, ξαφνικά προβλήματα με το στομάχι του ή παρατηρήσεις να αλλάζει η συμπεριφορά του, καλό είναι να σταματήσεις και να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο σου καθώς μπορεί να έχει κάποια αλλεργία ή να τον επηρεάζει αρνητικά στην υγεία του.

Τα 10 καλύτερα φρούτα που μπορεί να φάει ο σκύλος σουBlueberriesRaspberriesΜπανάνεςΠεπόνιΦράουλεςCranberriesBlackberriesΚαρπούζιMangoΑχλάδιFreepik Τα 10 καλύτερα λαχανικά που μπορεί να φάει ο σκύλος σουΛάχανοΣπανάκιΚαρόταΦασολάκιαΜπρόκολοΚολοκύθαΓλυκοπατάταΣπαράγγιαΚολοκύθιΛαχανάκια Βρυξελλών

Τα περισσότερα από αυτά τα φρούτα και λαχανικά, συμβάλουν σε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Ωστόσο τα φρούτα που ΔΕΝ πρέπει ποτέ να δώσεις στο σκύλο σου καθώς είναι δηλητηριώδη για τον οργανισμό του είναι σταφύλια, σταφίδες, αβοκάντο και σύκα. Τα σταφύλια καλό θα ήταν να αποφεύγονται, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις που η κατανάλωσή τους προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια σε σκύλους. Το αβοκάντο μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικό ερεθισμό, ενώ τα σύκα προκαλούν προβλήματα στο δέρμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα 10 καλύτερα φρούτα και λαχανικά που μπορεί να φάει ο σκύλος σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα