Συνταγή για πάστα ελιάς που ταιριάζει με τα πάντα!

18:30 7/10/2020 - Πηγή: iPop

Η πάστα ελιάς ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, ενώ αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για ντιπ όταν θέλεις κάτι να συνοδεύσεις το κριτσινάκι, παξιμαδάκι, τυράκι σου. Μπορείς να φτιάξεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να τη διατηρήσεις για κάποιο διάστημα σε βαζάκι στο ψυγείο, ώστε να έχεις πάντα σπιτική πάστα! Η συνταγή για πάστα ελιάς είναι τόσο εύκολη που πραγματικά θα απορείς γιατί τόσα χρόνια την αγόραζες έτοιμη!

Τα υλικά για τη συνταγή για πάστα ελιάς:200 γρ. ελιές χωρίς το κουκούτσι τους3 κουταλιές της
σούπας κάπαρη1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάριΛίγο μαϊντανόΧυμό από 1/2 λεμόνι5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χούμους με παντζάρι: Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό ντιπ!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για πάστα ελιάς;Ξεπλένουμε τις ελιές και την κάπαρη.Στη συνέχεια, στο multi βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός απ’ το ελαιόλαδο και τον χυμό απ’ το λεμόνι.Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα.Στη συνέχεια, αφαιρούμε το μείγμα απ’ το multi και το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο κι αν χρειάζεται και θέλουμε βάζουμε και λίγο αλατοπίπερο.Μπορούμε να σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού, με κριτσίνια, παξιμαδάκια, κράκερς ή απλά να προσθέτουμε την πάστα ελιάς σαν ντιπ στην πιατέλα με τα αλλαντικά και τα τυριά με τα οποία συνοδεύουμε το κρασί μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για πάστα ελιάς που ταιριάζει με τα πάντα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα