Στο Βατικανό ο Trump | Τετ-α-τετ με τον Πάπα Φραγκίσκο | Το μαντήλι της Melania (Photos)

10:12 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Μόλις 25 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Donald Trump | Τετ-α-τετμ’έναν απ’ τους σφοδρότερους επικριτές του, τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε συγκεκριμένα στο Αποστολικό Παλάτι στο Βατικανό και πρόκειται για την τρίτη στάση του Trump στο εννιαήμερο ταξίδι του στο εξωτερικό.

#PopeFrancis greeting @FLOTUS and blessing an item for her. pic.twitter.com/Fx90hF1Xkj

— Catholic News Svc (@CatholicNewsSvc) May 24, 2017

Μετά τη συνάντηση, ακολούθησε η παραδοσιακή ανταλλαγή των δώρων και αναμένουμε την έκδοση ενός λιτού ανακοινωθέντος από μέρους του Βατικανού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το μεταναστευτικό αλλά και τα μέτωπα συγκρούσεων διεθνώς.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε σχολιάσει για τον Trump:

Κάποιος που θέλει να οικοδομήσει τείχους κι όχι γέφυρες δεν είναι χριστιανός

Τότε, ο Trump είχε δείξει την οργή του, λέγοντας πως είναι «ντροπή» το ότι ένας εκκλησιαστικός ηγέτης «θέτει υπό αμφισβήτηση την πίστη κάποιου».

Ο Πάπας δεν καταλαβαίνει παρά μόνο μια εκδοχή της ιστορίας, δεν βλέπει την εγκληματικότητα, την εμπορία ναρκωτικών και τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που έχουν οι τρέχουσες πολιτικές στις ΗΠΑ

Trump meets with Pope Francis at the Vatican https://t.co/uMWRK79HAl pic.twitter.com/w5Q12Lk5lR

— Tom York (@TomYorkNews) May 24, 2017

Μετά την ορκωμοσία του Trump, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε τοποθετηθεί εκ νέου, ευχόμενος «οι αποφάσεις που θα λάβει ο Trump να κατευθύνονται από τις πλούσιες πνευματικές και ηθικές αξίες του αμερικανικού λαού», ενώ τον είχε καλέσει να λάβει υπόψιν «τους φτωχούς και τους αποκλεισμένους».

Με δαντελένιο μαντήλι στο κεφάλι η Melania

Παρόλο που στη Σαουδική Αραβία η Melania δεν φόρεσε μαντήλα, στο Βατικανό την είδαμε με δαντελένιο μαντήλι στο κεφάλι.

Η Melania αποφάσισε στο Βατικανό να ντυθεί όπως ακριβώς επιβάλλει το πρωτόκολλο, δηλαδή με μακρύ μαύρο φόρεμα και μαντήλι στα μαλλιά.

Μετά τη συνάντηση με τον Πάπα, ο Trump θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ η τελευταία του στάση θα είναι η Σικελία για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των επτά μεγαλύτερων οικονομιών (G7) του κόσμου.

The post Στο Βατικανό ο Trump | Τετ-α-τετ με τον Πάπα Φραγκίσκο | Το μαντήλι της Melania (Photos) appeared first on iPop.

Keywords