Σου ήρθε κι εσένα μήνυμα στο κινητό για τον κορονοϊό;

21:59 11/3/2020 - Πηγή: iPop

Ένα μήνυμα για τον κορονοϊό εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στα κινητά των πολιτών. Πρόκειται για ένα ενημερωτικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον ιό.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με το μήνυμά της απευθύνεται προς όλους τους πολίτες και ενημερώνει το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι όσο γίνεται περισσότερο για να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός.

Χρήσιμες ερωτο-απαντήσεις για τον κορονοϊό.

Το alert από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

Οδηγίες για κοροναϊό, ευπαθείς ομάδες: «Μείνετε σπίτι όσο γίνεται
περισσότερο».Γενικός πληθυσμός: «Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης».«Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο».

Το μήνυμα επαναλαμβάνεται και στα αγγλικά.

To μήνυμα έρχεται μετά την ανακήρυξη του κορονοϊού ως πανδημία απ’ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Ειδοποιήσεις μέσω Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcasting)

Στα έξυπνα κινητά (smartphones) που διατίθενται στην Ελλάδα, μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις εκπομπής κυψέλης και στα οποία είναι εγκατεστημένη η ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος μετά το Δεκέμβριο του 2019, η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων μέσω εκπομπής κυψέλης είναι ενεργοποιημένη. Εάν θέλεις να ελέγξεις εάν οι ειδοποιήσεις μέσω εκπομπής κυψέλης είναι ενεργοποιημένη ή αν θέλεις να την απενεργοποιήσεις, ακολούθησε τις οδηγίες ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σου.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του

Στο διάγγελμά του, ο Πρωθυπουργός ζήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες και ατομική ευθύνη, ενώ έστειλε και μήνυμα στην Εκκλησία λέγοντας ότι οι λειτουργίες της πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας. Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία: Προσθέτουμε κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων και αξιοποιούμε εγκαταστάσεις ιδιωτικών κλινικών σε όλη τη χώρα. Καμιά δομή δεν περισσεύει. Και δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν για το κοινό καλό. Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας. Με διαδικασίες-εξπρές προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές και γιατροί με διετείς συμβάσεις. Οι πρώτοι θα είναι στις θέσεις τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και μετά την κρίση, θα παραμείνουν στο Δημόσιο σύστημα υγείας

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο.  

Το μήνυμα για τον κορονοϊό:

 Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Πανδημία ο κορονοϊός

Το άρθρο Σου ήρθε κι εσένα μήνυμα στο κινητό για τον κορονοϊό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα