Σήκω από τον καναπέ! Η NASA σε χρειάζεται

14:59 18/4/2020 - Πηγή: iPop

Είσαι κλεισμένος μες το σπίτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Έχεις αρχίσει μήπως λίγο να βαριέσαι; Το video game της NASA ήρθε για να σε σηκώσει από τον καναπέ! 

Οι επιστήμονες της NASA σε χρειάζονται προκειμένου να χαρτογραφήσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους σε όλο τον κόσμο. Στο νέο video game

της NASA που ονομάζεται NeMO-Net μπορείς να ταξιδέψεις στα βάθη του ωκεανού, να βουτήξεις εικονικά σε νερά και θάλασσες από κάθε μέρος του κόσμου, ταξινομώντας τα κοράλλια σε τρισδιάστατες εικόνες από δορυφόρους για να βοηθήσεις τον υπερυπολογιστή της NASA για να χαρτογραφήσει και τα υπόλοιπα κοράλλια του κόσμου σε κλίμακα που δεν έγινε ποτέ πριν.

Οι εικόνες λαμβάνονται από πραγματικές αποστολές στον ωκεανό και το παιχνίδι θα βοηθήσει πραγματικά τους επιστήμονες να δημιουργήσουν έναν καλύτερο χάρτη των κοραλλιών όλου του κόσμου προτού εξαφανιστούν οι ύφαλοι.

Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες από το Κέντρο Έρευνας Ames της NASA στη Silicon Valley έχουν παρατηρήσει τους ωκεανούς του κόσμου, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία που διορθώνουν την οπτική παραμόρφωση του νερού για να εμφανίσουν μια πιο καθαρή και λεπτομερή ανάλυση του νερού κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Έτσι λοιπόν, οι επιστήμονες έχουν αποκτήσει τρισδιάστατες εικόνες από κοράλλια, φύκια και άλλα φυτά στον πυθμένα του ωκεανού κατά τη διάρκεια αποστολών στο Πουέρτο Ρίκο, το Γκουάμ και την Αμερικανική Σαμόα. Τώρα, όμως, οι επιστήμονες πρέπει να ταξινομήσουν όλα αυτά τα δεδομένα κι εδώ είναι η NASA σε χρειάζεται πραγματικά.

Στο video game της NASA, το NeMO-Net, μπορείς να εξερευνήσεις το υλικό της NASA από αυτές τις αποστολές, να γνωρίσεις τους διαφορετικούς τύπους κοραλλιών και να επισημάνεις στους επιστήμονες πού βρίσκονται μέσα στον ωκεανό. Στην πορεία του παιχνιδιού μπορείς να κερδίζεις εύσημα και να παρακολουθείς την εξέλιξή σου. Το παιχνίδι διαθέτει ατμοσφαιρική μουσική επένδυση και ευκρινή γραφικά.

Το παιχνίδι έρχεται σε μια σημαντική στιγμή. Οι ωκεανοί φιλοξενούν τόσα είδη όπως τροπικά τροπικά δάση. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη, ενώ τυτόχρονα βοηθούν στη ρύθμιση του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, μεταξύ άλλων σημαντικών λειτουργιών.

Ωστόσο, απειλούνται επίσης από τη ρύπανση, την υπεραλίευση και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες των ωκεανών και την οξίνιση. Και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι μερικά από τα πιο απειλούμενα οικοσυστήματα. Γι’ αυτό το λόγο η βοήθειά σου για τη NASA μπορεί να είναι πιο πολύτιμη απ’ όσο νομίζεις.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για όποιον επιθυμεί να το κατεβάσει μέσω Mac, Iphone και Ipad.

Διάβασε ακόμα:

Οι χάρτες της NASA δείχνουν το μοναδικό θετικό του κορονοϊού… | Photos

Το άρθρο Σήκω από τον καναπέ! Η NASA σε χρειάζεται εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα