Ψάχνεις τρόπο να γίνεις fit χωρίς να σου τρώει παραπάνω χρόνο; Γίνεται σε 60”!

16:49 3/10/2020 - Πηγή: iPop

Ένα από τα αιώνια, θα έλεγε κανείς, προβλήματα είναι το να γυμναστείς όταν δεν έχεις όρεξη (γιατί γύρισες από τη δουλειά και διαμελίστηκες σε κομμάτια πάνω στον καναπέ) ή όταν δεν έχεις χρόνο από τις υποχρεώσεις (δουλειά, παιδιά, σκυλιά… ατελείωτη λίστα). Ξέρω πως είναι ένα από τα αμέτρητα άρθρα που περιμένεις να δώσει λύση στο πρόβλημά σου, όμως αυτό θα γίνει αν αφιερώσεις τουλάχιστον 60” από το χρόνο σου! Μπορείς να γίνεις fit σε δευτερόλεπτα αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

Πώς
θα γίνεις fit σε δευτερόλεπτα!Πρωινή διάταση πριν σηκωθείς από το κρεβάτι

Βρίσκεσαι στο 7ο όνειρο και χτυπάει το ξυπνητήρι. Το κλείνεις (εκτός αν είσαι από αυτούς που πατάνε το snooze για πάντα…είμαι και εγώ κομμάτι αυτής της μάστιγας!). Πριν σηκωθείς τέντωσε καλά τη σπονδυλική σου στήλη και πάρε μία βαθιά ανάσα. Στη συνέχεια έτσι ξαπλωμένη, λύγισε τα γόνατά σου και φέρ’ τα κοντά στο στήθος. Έπειτα με μαλακές κινήσεις έλα σε καθιστή θέση και τέντωσε τα πόδια σου μπροστά. Ήρθε η ώρα για την πρωινή διάταση! Τέντωσε τα χέρια σου παράλληλα πάνω από τα πόδια σου και προσπάθησε να φτάσεις τις μύτες των ποδιών σου. Επανέλαβε για 5 φορές και είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις τη μέρα σου!

Σφιχτοί κοιλιακοί σε ό,τι κι αν κάνεις!

Οι κοιλιακοί είναι μυς που χρησιμεύουν σχεδόν σε ό,τι κάνεις καθημερινά. Ωστόσο δεν έχεις μάθει να τους σφίγγεις έτσι ώστε να κρατιούνται σε εγρήγορση. Ακόμα και αν κάνεις ασκήσεις για τους γλουτούς ή για το πάνω μέρος του σώματος δοκίμασε να κρατάς τους κοιλιακούς σου σφιγμένους. Έτσι θα αποκτήσεις πιο δυνατό πυρήνα και θα δεις μεγάλη διαφορά στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Στην αρχή κάθε προπόνησης καλό είναι να κάνεις διατάσεις, έτσι ώστε να ξυπνάει το σώμα σου, έπειτα αφιέρωσε 60 δευτερόλεπτα κρατώντας τους κοιλιακούς σου σφιχτούς, σαν να σου έχει χώσει κάποιος γροθιά στο στομάχι. Θα καταλάβεις ότι με αυτόν τον τρόπο τους ενεργοποιείς.

Freepik Αν κάνεις ασκήσεις με βάρη, μείωσε τα κιλά και αύξησε τις επαναλήψεις

Όσο κι αν θα σου ακουστεί περίεργο, είναι πιο εποικοδομητικό για τους μυς σου να μειώσεις τα κιλά και να αυξήσεις τις επαναλήψεις σε ασκήσεις με βάρη. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις πιο δυνατούς μυς και θα αυξήσεις την καύση του λίπους. Ακόμα και αν επιμείνεις στο να διατηρήσεις τα κιλά που θες στις ασκήσεις τις γυμναστικής σου δοκίμασε για ένα λεπτό, ύστερα από τη ρουτίνα σου, να μειώσεις το βάρος στο μισό και να κάνεις όσες επαναλήψεις σου βγουν στο χρονικό διάστημα των 60 δευτερολέπτων. Δοκίμασε το και δε θα χάσεις!

Σχεδίασε την καθημερινή σου ρουτίνα

Κάτι που μπορεί να σου ακουστεί ανούσιο και ίσως όχι τόσο χρήσιμο για να γίνεις fit σε δευτερόλεπτα είναι το να αφιερώσεις ένα λεπτό να φτιάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα γυμναστικής. Αυτό θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια καθώς μπορεί να θες να αλλάξεις τις ασκήσεις που κάνεις καθημερινά και να εντάξεις καινούριες ή ακόμα να αφιερώσεις μία μέρα σε ασκήσεις ευλυγισίας. Γράψε τις ιδέες σου σε ένα μικρό χαρτάκι ή ακόμα και στις σημειώσεις του κινητού σου αν είσαι gadgetάκιας και έχε το εύκαιρο ώστε να βλέπεις τη ρουτίνα που έχεις σημειώσει. Τέλος, πάρε ένα foam roller, αν δεν έχεις ήδη και κάνε την αποθεραπεία των μυών να μοιάζει με επίσκεψη για μασάζ!

Τώρα γνωρίζεις όλα τα tips για να γίνεις fit σε δευτερόλεπτα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ψάχνεις τρόπο να γίνεις fit χωρίς να σου τρώει παραπάνω χρόνο; Γίνεται σε 60”! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα