Πρώτη επίσημη για την Άνοιξη | Γιατί θα είναι μικρότερη φέτος;

08:14 20/3/2017 - Πηγή: iPop

ΠρώτηΆνοιξη | επίσημη είναι σήμερα για την Άνοιξη, την οποία και υποδεχόμαστε με ηλιόλουστο καιρό κι ελάχιστα σύννεφα! Το φαινόμενο της εαρινής ισημερίας θα ξεκινήσει συγκεκριμένα στις 12:29 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η εαρινή ισημερία σημαίνει την επίσημη έναρξη της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο, την ίδια στιγμή που στο νότιο ξεκινάει το Φθινόπωρο.

Ο ήλιος, σήμερα Δευτέρα, θα λάμπει κάθετα πάνω απ’ τον Ισημερινό, ενώ η διάρκεια μέρας και νύχτας θα είναι σχεδόν ίδια.

Από αύριο,

Τρίτη, και μετά η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς μέχρι και το θερινό ηλιοστάσιο. Το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο της Γης.

Σημειώνεται ότι η εαρινή και φθινοπωρινή ισημερία καθορίζουν την έναρξη της Άνοιξης και του Φθινοπώρου αντίστοιχα, ενώ τα ηλιοστάσια την έναρξη του Καλοκαιριού και του Χειμώνα.

Φέτος, η Άνοιξη θα είναι κατά ένα λεπτό μικρότερη, καθώς για ακόμα χρονιά συνεχίζεται η ανεπαίσθητη συρρίκνωσή της. Η Άνοιξη, εδώ και χιλιάδες χρόνια, μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο, όμως, ό,τι χάνεται πάει στο καλοκαίρι!

Επομένως, ένα χαμένο λεπτό της Άνοιξης, είναι ένα κερδισμένο λεπτό για το Καλοκαίρι!

Κάθε χρόνο η Άνοιξη μειώνεται κατά ένα λεπτό, ενώ ο Χειμώνας κατά μισό λεπτό. Αντίστοιχα, το Καλοκαίρι μεγαλώνει κατά ένα λεπτό και το Φθινόπωρο κατά μισό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 3000 το Καλοκαίρι αναμένεται να διαρκεί 93,92 μέρες στο βόρειο ημισφαίριο, η Άνοιξη 91,97 μέρες, το Φθινόπωρο 90,61 μέρες και ο Χειμώνας 88,74, ενώ σήμερα τα αντίστοιχα νούμερα διαμορφώνονται ως εξής: Καλοκαίρι 94 μέρες, Άνοιξη 93 μέρες, Φθινόπωρο 90 μέρες, Χειμώνας 89 μέρες.

Την Άνοιξη καλωσορίζει και το Facebook, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους χρήστες:

The post Πρώτη επίσημη για την Άνοιξη | Γιατί θα είναι μικρότερη φέτος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα