Προς ιστορική νίκη το κόμμα του Emmanuel Macron

09:43 18/6/2017 - Πηγή: iPop

Προς ιστορική νίκη στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές οδεύει το κόμμα του Emmanuel Macron, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα επικρατήσει άνετα για ακόμα μια φορά των αντιπάλων του. Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 18:00.

Οι 47 εκατομμύρια Γάλλοι εκλογείς καλούνται να προσέλθουν στα 67.000 εκλογικά τμήματα της χώρας, ωστόσο, το ποσοστό αποχής στον α’ γύρο των εκλογών έφθασε το 51,3%.

Το εν λόγω

ποσοστό αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, πάντως, καθώς ο β’ γύρος των εκλογών είναι ο πλέον καθοριστικός.

Οι δημοσκοπήσεις

Το Republique en Marche («Δημοκρατία Εμπρός») αναμένεται να εξασφαλίσει έως και 470 έδρες επί συνόλου 577, δηλαδή πολύ παραπάνω απ’ τις 289 που χρειάζεται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Macron κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει την αναγκαία στήριξη για να περάσει μέσα στο επόμενο διάστημα τις αλλαγές που επιθυμεί στο εργασιακό δίκαιο.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Οι εκλογές διεξάγονται σε μια Γαλλία, η οποία ζει υπό τον φόβο της τρομοκρατίας, γι’ αυτό και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Πάνω από 50.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε κάθε εκλογικό κέντρο και σε κομβικά σημεία των μεγάλων πόλεων προκειμένου ν’ αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό.

Τα αποτελέσματα του α’ γύρου

Το κόμμα Republique en Marche του Γάλλου προέδρου Macron και το συμμαχικό του κόμμα MODEM κατέλαβαν με διαφορά την πρώτη θέση με 32,32% των ψήφων.

Ακολούθησαν η δεξιά συμμαχία των Ρεπουμπλικάνων LR-UDI-DVD με 21,56% και το Εθνικό Μέτωπο με 13,20%. Η Ανυπότακτη Γαλλία και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα συγκέντρωσαν 13,74% των ψήφων και η αριστερά του Σοσιαλιστικού Κόμματος PS-PRG-DVG 9,51%.

Photo: AFP

The post Προς ιστορική νίκη το κόμμα του Emmanuel Macron appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα