Πρέπει να δοκιμάσεις κουνουπίδι ψητό!

13:42 10/3/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να μη σου αρέσει το βραστό κουνουπίδι ή να μην αρέσει στα παιδιά σου. Έχεις, όμως, δοκιμάσει κουνουπίδι ψητό; Αν όχι, ήρθε η ώρα και σου δίνουμε τη συνταγή βήμα-βήμα. 

Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι και μόνο που ακούν κουνουπίδι τρέχουν να σωθούν… Το κουνουπίδι ψητό είναι πραγματικά πολύ γευστικό και σίγουρα αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία.

Ειδικά, αν το συνδυάσεις με την παρακάτω πικάντικη σως, τότε έχεις την απόλυτη συνταγή, νόστιμη αλλά και θρεπτική. Πάμε να τη φτιάξουμε;

Τι θα χρειαστείς;1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτιαΛάδι1 κουταλάκι σκόνη σκόρδουΑλάτι και
πιπέρι για γεύση1 κουταλιά φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κουταλιά σουσάμι

Για τη σως

1/4 φλιτζάνι μέλι2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1/4 φλιτζάνι σόγια σως1 κουταλιά σάλτσα Sriracha1 κουταλιά Hoisin sauce1 κουταλάκι κορν φλάουρΠώς θα τη φτιάξειςΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και λίγο αντικολλητικό σπρέι.Τοποθετούμε τα κομματάκια από το κουνουπίδι (μια στρώση) και ρίχνουμε λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χρησιμοποιώντας τα χέρια μας τα απλώνουμε παντού.Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ενώ μαγειρεύουμε το κουνουπίδι, συνδυάζουμε όλα τα συστατικά της σάλτσας σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να γίνει πηχτή για περίπου 4-5 λεπτά.Αφού ψηθεί το κουνουπίδι, το αφαιρούμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά.Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα μέχρι να καλυφθεί πλήρως.Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σουσάμι κι απολαμβάνουμε!Δες κι αυτό:

Ο σωστός τρόπος για να εντάξεις το κουνουπίδι στη σαλάτα σου!

Photo: healthyfitnessmeals.com

Το άρθρο Πρέπει να δοκιμάσεις κουνουπίδι ψητό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα