Πότε μπορείς να κάνεις report στο Instagram;

15:44 19/8/2019 - Πηγή: iPop

Το report στο Instagram γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο και πιο λεπτομερές. Μια νέα προσθήκη από το app με ιδιαίτερη βαρύτητα.

Report στο Instagram μπορούσες να κάνεις ανέκαθεν αλλά τώρα το app το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα, τεστάρει μια νέα επιλογή με την οποία οι χρήστες

θα μπορούν να κάνουν αναφορά για παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα.

Βαδίζει φυσικά στις ευρύτερες προσπάθειες του Facebook να επιβραδύνει τη διάδοση παραπλανητικών περιεχομένων στις πλατφόρμες του. Όπως βλέπουμε στο screenshot, το οποίο μοιράστηκε στα social media ο expert Matt Navara, αυτή η νέα επιλογή προστέθηκε στα reporting tools σε ένα Instagram post.

Όταν πατάς τις τρεις τελείες δεξιά στο post κι επιλέγεις Report, τότε έχεις δύο ακόμη επιλογές: «It’ s Spam» ή «It’s Inappropriate» (είναι ακατάλληλο). Αν επιλέξεις τη δεύτερη επιλογή, τότε ανοίγουν άλλες επιλογές, πιο αναλυτικές στις οποίες θα βρεις και το «False Information» (ψευδή πληροφόρηση), το οποίο θα προστεθεί πολύ σύντομα.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε το Instagram, απ’ τα τέλη Αυγούστου «οι χρήστες θα μπορούν να μας ενημερώνουν για το αν πιστεύουν πως ένα περιεχόμενο είναι παραπλανητικό κι έτσι θα μας βοηθούν και θα βελτιώσουν την ικανότητά μας να αποκλείουμε τέτοιου είδους περιεχόμενο».

Η διαδικασία αυτή θα διευρύνει τις επιλογές ανίχνευσης του Instagram και, όπως σημειώνεται, βασίζεται στην ευρύτερη ικανότητα της μητρικής εταιρείας, Facebook, να περιορίσει την εξάπλωση τέτοιων πληροφοριών από τις πλατφόρμες.

Την ίδια στιγμή, το Instagram διερευνά επίσης, αυξημένες περιπτώσεις στις οποίες χρήστες βλέπουν τα Insta Stories άλλων ως μια τακτική ανάπτυξης του account, χωρίς όμως οι ίδιοι καν να το γνωρίζουν. Συγκεκριμένα, ορισμένοι αναφέρουν την εισροή ψεύτικων, ρωσικών λογαριασμών ελέγχοντας το περιεχόμενό τους το οποίο είναι δημόσιο.

Το app ανέφερε πως είναι ενήμερο ότι οι άνθρωποι και τα brands χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα accounts χρησιμοποιούν τρίτες πλατφόρμες για να προωθήσουν το προφίλ τους με το να βλέπουν τα Stories των άλλων και ελπίζοντας πως αυτοί οι χρήστες θα τσεκάρουν αυτά τα views, το προφίλ τους και θα κάνουν follow αυτούς τους λογαριασμούς, αυξάνοντας τελικά τους followers τους.

Photo: unsplash/Luke van Zyl

Το άρθρο Πότε μπορείς να κάνεις report στο Instagram; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα