Πώς θα προστατεύσεις το παιδί σου από τις αλλεργίες της άνοιξης;

17:31 6/4/2020 - Πηγή: iPop

Μιας κι η άνοιξη έχει ήδη ξεκινήσει, υπάρχει κάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, αν έχεις παιδί. Αλλεργίες της άνοιξης και παιδί: Πώς θα το προστατεύσεις; 

Η άνοιξη είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους όσους ταλαιπωρούνται με αλλεργίες, αφού η γύρη έχει κυριολεκτικά γεμίσει τον τόπο. Όμως, κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να μην υποφέρει και το παιδί σου από τη ρινική συμφόρηση και τις αλλεργίες αυτής της εποχής.

Αλλεργίες της άνοιξης και παιδίΜακριά από τη γύρη

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην έρθει το παιδί σε επαφή με τη γύρη. Ωστόσο, μπορείς να την αποφύγεις με μερικούς

τρόπους. Όταν είσαι στο αυτοκίνητο με το παιδί απόφυγε να ανοίξεις τα παράθυρα και περιόρισε τα βόλτες στην εξοχή και στα πάρκα. Δεν υπάρχει λόγος το παιδί να έρθει σε επαφή με αλλεργιογόνα δένδρα και φυτά, όπως η ελιά, κι έπειτα να ταλαιπωρείται.

Αερισμός του σπιτιού

Ο αερισμός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός κι ειδικά στους χώρους που περνάει πολλές ώρες το παιδί. Γι’ αυτό πρέπει να αερίζεις τακτικά και σωστά όλο το σπίτι και κυρίως το υπνοδωμάτιο του παιδιού. Φυσικά αυτό συνεπάγεται το ότι θα πρέπει να έχεις καθαρίσει και τα μπαλκόνια για να μην μπει η γύρω μέσα, αν για παράδειγμα έχει λίγο αέρα.

Ρούχα

Αν το παιδί σου είναι, λοιπόν, αλλεργικό ή ταλαιπωρείται έστω και λίγο από τις αλλεργίες της άνοιξης, πρέπει τόσο το ίδιο, όσο και εσύ κι οι υπόλοιποι μες το σπίτι να βγάζετε κατευθείαν τα ρούχα και τα παπούτσια σας όταν γυρνάτε απ’ έξω. Καλό θα ήταν, επίσης, το παιδί να κάνει μπάνιο, αν έχει μείνει για ώρα έξω, στην ύπαιθρο, σ’ ένα πάρκο ή σε κάποιον άλλο ανοιχτό χώρο.

Όχι στα χνούδια και τα μάλλινα

Κατάργησε τις φλοκάτες, τα μάλλινα σκεπάσματα και τα χνουδωτά παιχνίδια. Προτίμησε υποαλλεργικά μαξιλάρια και παπλώματα.

Κάπνισμα

Οι γονείς των παιδιών που έχουν αλλεργίες και άσθμα δεν πρέπει να καπνίζουν στο σπίτι. Το κάπνισμα, είτε ενεργητικό είτε παθητικό, είναι ένας παράγοντας που ενισχύει τα αλλεργιογόνα και χειροτερεύει τα συμπτώματα της αλλεργίας. Το σπίτι πρέπει να αερίζεται συχνά και να μένει ελεύθερο από ερεθιστικές ουσίες και οσμές.

Συμβουλεύσου τον παιδίατρο και τον αλλεργιολόγο, αν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν.

Διάβασε ακόμα:

Πώς θα μάθεις στο παιδί να πλένει τα χέρια του και κάθε πότε πρέπει να το κάνει;

Photos: Pexels

Το άρθρο Πώς θα προστατεύσεις το παιδί σου από τις αλλεργίες της άνοιξης; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα