Πώς να συζητήσεις με το σύντροφό σου το ότι θες να κάνετε παιδί

14:03 3/4/2021 - Πηγή: iPop

Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σκέφτεται συχνά πυκνά το ενδεχόμενο να κάνεις ένα παιδί με το σύντροφό σου, αν γυρίζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βλέπεις cute video με μωράκια και σκέφτεσαι πως θα ήταν αν κάνατε και εσείς ένα τότε κοντοζυγώνει η στιγμή που θα πρέπει να συζητήσεις με το σύντροφό σου το ότι θες να κάνετε παιδί. Σίγουρα από σχέση σε σχέση αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο και δύσκολο! Ωστόσο, αν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση υπάρχουν κάποιες

συμβουλές που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες!

Πως να συζητήσεις με το σύντροφό σου το ότι θες να κάνετε παιδίΣιγουρέψου ότι είναι αυτό που θες

Καθώς το αντικείμενο το θέματος, όπως καταλαβαίνεις, είναι αρκετά σοβαρό και είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή και των δυο σας, καλό είναι πριν το αναφέρεις να είσαι 100% σίγουρος/η ότι είναι αυτό που θες. Αυτό λόγω του ότι μία τέτοια συζήτηση μπορεί να σε φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων καθώς η απάντηση που θα πάρεις μπορεί να είναι αυτή που θες αλλά αντίστοιχα μπορεί και όχι. Πρέπει να έχεις σκεφτεί καλά το τι σημαίνει αυτή η αλλαγή στη ζωή σου καθώς ένα παιδί δημιουργεί μία ολοκαίνουρια πραγματικότητα.

Toa Heftiba/ Unsplash Βρες την κατάλληλη στιγμή να το αναφέρεις

Οποιαδήποτε συζήτηση θες να ξεκινήσεις με το σύντροφό σου, σίγουρα έχετε το δικό σας κώδικα επικοινωνίας ο οποίος μπορεί να σε κάνει να αναγνωρίσεις πότε μία στιγμή σας είναι η κατάλληλη για μία τέτοιου είδους σοβαρή συζήτηση. Επίσης, μη ξεχάσεις ότι πρόκειται για μία απόφαση που πρέπει να πάρετε από κοινού και έτσι το α’ πληθυντικό πρόσωπο είναι απείρως καλύτερο από το α’ ενικό πρόσωπο! Ακόμα, να έχεις κατά νου ότι ο σύντροφός σου μπορεί να θέλει λίγο το χρόνο του για να το σκεφτεί και αυτό δεν είναι κακό, ούτε σημαίνει ότι δε σε θέλει, απλά μόλις του έχεις ζητήσει να αφήσει πίσω ό,τι ξέρει και να κάνει μία ολοκαίνουρια αρχή.

FreepikΝα είσαι ειλικρινής και προετοιμασμένος/η

Η ειλικρίνεια είναι το παν στη σχέση και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συζητήσεις όπως αυτή. Συζητήσεις με θέματα όπως είναι ο γάμος, τα λεφτά ή ένα μωρό είναι πάντα καλύτερες να γίνονται έχοντας όλα τα χαρτιά σας ανοιχτά στο τραπέζι. Πρόκειται για θέματα που απαιτούν από τα άτομα που αποτελούν μία σχέση να λειτουργήσουν σαν ομάδα. Το τρικ μέσα σε αυτή την πρόταση όμως είναι ότι και σε μία σχέση πρέπει να λειτουργείς σαν ομάδα, αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει τόσο όσο το πως να διαχειριστείς και τις προσωπικές σου ανάγκες μέσα σε αυτήν.

Τέλος, προκειμένου να συζητήσεις με το σύντροφό σου το ότι θες να κάνετε παιδί το μόνο που χρειάζεσαι στην πραγματικότητα είναι να είσαι έτοιμος/η να ακούσεις και τη δική του/της πλευρά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να συζητήσεις με το σύντροφό σου το ότι θες να κάνετε παιδί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα