Πώς να περιποιηθείς σωστά τα μαλλιά σου στο σπίτι

20:46 23/3/2020 - Πηγή: iPop

Για να διατηρηθούν τα μαλλιά σου σε άριστη κατάσταση, θα πρέπει να φροντίζεις για τη σωστή περιποίησή τους. Τι σημαίνει αυτό; Να προσέχεις κάθε πότε λούζεσαι, τα προϊόντα που βάζεις, τις μάσκες και φυσικά να μην τα καις με το πιστολάκι αλλά και το σίδερο των μαλλιών. Σωστή περιποίηση μαλλιών στο σπίτι με απλά βήματα.

Element5 Digital/ UnsplashΣωστή περιποίηση μαλλιών στο σπίτιΚάθε πότε πρέπει να λούζεσαι;

Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά, καλό είναι να λούζεσαι 4 με 5 φορές την εβδομάδα, ενώ εάν έχεις κανονικά ή

ξηρά μαλλιά 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Τι σαμπουάν να χρησιμοποιείς;

Θα πρέπει να διαλέξεις ένα σωστό προϊόν, το οποίο να είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου. Μπορείς να ζητήσεις τη συμβουλή του κομμωτή του ή και του δερματολόγου σου. Ο δερματολόγος είναι απαραίτητος εάν αντιμετωπίζεις δερματικά προβλήματα ή ξηροδερμία στο κεφάλι.

Πώς λούζεσαι σωστά;

Βρέχεις πολύ καλά τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό, απ’ τις ρίζες μέχρι τις άκρες των τριχών. Βάζεις μια μικρή ποσότητα σαμπουάν, τρίβεις σχετικά έντονα με τα δάχτυλά σου και ξεβγάζεις με χαλαρές κινήσεις.

Ενυδάτωση των μαλλιών

Μετά το σαμπουάν, μπορείς να βάλεις την μαλακτική κρέμα στα μαλλιά σου ή να εφαρμόσεις μια μάσκα μαλλιών για μεγαλύτερη ενυδάτωση. Κάνε μαλάξεις με τα δάχτυλά σου κι αν έχεις πολύ μπερδεμένα μαλλιά, ξεκίνα να τα ξεμπλέκεις με τη βοήθεια μιας βούρτσας, κάνοντας απαλές κι όχι βίαιες κινήσεις.

Στη συνέχεια, ξέβγαλε καλά τα μαλλιά σου, μην τα στύψεις και σκέπασέ τα με μια πετσέτα, χωρίς να τρίψεις.

Τι προσέχουμε στο πιστολάκι, στο σίδερο και την πρέσα

Μην βάζεις καμία απ’ αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για να μην κάψεις την τρίχα σου και να μην επιταχύνεις τη δημιουργία ψαλίδας στις άκρες. Μην εμπιστεύεσαι συσκευές, οι οποίες δεν είναι καλής ποιότητας, γιατί μια καλή συσκευή θα κάνει δουλειά ακόμα και σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, χωρίς να βλάψει την τρίχα σου.

Κατά τη διάρκεια της μέρας

Να χτενίζεις τα μαλλιά σου για να απομακρύνονται οι “νεκρές” τρίχες, ενώ εάν μαζεύεις τα μαλλιά σου με λαστιχάκι, πρόσεχε να μην τα πιάνεις πολύ σφιχτά για να μην τα καταπονείς.

Είναι ιδανικό να εφαρμόζεις στην τρίχα σου και κάποιο έλαιο, ώστε να θρέφουν τα μαλλιά σου και να παραμένουν λαμπερά.

Bonus μια σπιτική μάσκα μαλλιών

Τι θα χρειαστείς;

1 μπανάνα2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο3 σταγόνες λάδι λεβάντας1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τι πρέπει να κάνεις;

Μπορείς να τα αναμείξεις καλύτερα ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.Στη συνέχεια, κάνε μασάζ με τη μάσκα στα μαλλιά σου (από την ρίζα και έπειτα προς τις άκρες των μαλλιών σου) και κάλυψε τα μαλλιά σου με σκουφάκι ντους ή με ένα σελοφάν κουζίνας.Αφήνεις την μάσκα πάνω στα μαλλιά σου για μια ώρα, μετά ξεπλένεις τα μαλλιά σου με χλιαρό προς ζεστό νερό (για να βγάλεις τελείως τα έλαια από τα μαλλιά σου και πιο ειδικά από τις ρίζες τους).Δες ακόμα:

Το απλό μυστικό για λαμπερά μαλλιά από τις Ασιάτισσες

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς να περιποιηθείς σωστά τα μαλλιά σου στο σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos