Πώς να χρησιμοποιήσεις τον καφέ στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

18:10 1/2/2020 - Πηγή: iPop

Πίνεις κάθε πρωί τον καφέ σου και δεν σου έχει περάσει καν απ’ το μυαλό ότι αυτή η αγαπημένη σου συνήθεια μπορεί να χρησιμεύσει και αλλού πέρα από το ξύπνημά σου. Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί καν, όμως υπάρχουν συνταγές ομορφιάς με καφέ που είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για το σώμα και το δέρμα σου. 

Μάλλον ο καφές που έχεις στο ντουλάπι σου θα έχει κι άλλη χρήση από εδώ και πέρα. Υπάρχουν, λοιπόν, 5 συνταγές ομορφιάς με καφέ που θα λατρέψεις, αφού προσφέρουν λάμψη, ζωντάνια και καθαριότητα στο δέρμα, τα μαλλιά σου, την περιοχή γύρω από τα μάτια σου και πραγματικά κάνουν θαύματα. Και φυσικά

μπορείς να τις φτιάξεις και μόνη σου αυτές τις συνταγές ομορφιάς με καφέ, χωρίς κόπο και έξοδα.

Μάσκα για απολέπιση

Ο καφές αποτελεί φυσική απολέπιση, εξαιρετική για την αφαίρεση νεκρών κυττάρων. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και δρα ως αντιφλεγμονώδες. Φτιάξε μόνη σου μια χαλαρωτική μάσκα καφέ για το δέρμα σου, που θα το κάνει μαλακό, καθαρό και λείο.

Συστατικά:

1 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ (150 γρ.)1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη (200 γρ.)3 κουταλιές ελαιόλαδου (48 γρ.)2 κουταλιές μελιού (50 γρ.)

Προετοιμασία:

Ανακάτεψε όλα τα συστατικά σ’ ένα μπολ. Βεβαιώσου ότι το μείγμα που θα προκύψει θα είναι αρκετά ελαφρύ και εύκολο να απλωθεί στο πρόσωπό σου.

Χρήση: 

Εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σου. Κάνε μασάζ στο δέρμα σου με δύναμη και άφησε για λίγη ώρα τη μάσκα μέχρι να στεγνώσει και ξέπλυνε με ζεστό νερό. Μπορείς να κρατήσεις το υπόλοιπο μείγμα στο μπολ καλά κλεισμένο στο ψυγείο, ώστε να ξανακάνεις αυτή τη μάσκα.

Απολέπιση χειλιών

Τα όμορφα και υγιή χείλια είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό σε μια γυναίκα, που πρέπει να τα διατηρεί ενυδατωμένα. Πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό, μην ξεχνάς πως μπορείς να κάνεις και μόνη σου απολέπιση στα χείλια σου. Πώς;

Συστατικά:

1 κουταλιά αλεσμένου καφέ2 κουταλιές ελαιόλαδου

Προετοιμασία:

Ανακατεύεις τα δύο συστατικά σ’ ένα φλιτζάνι ή ένα μπολ μέχρι να σχηματίσουν μια σταθερή πάστα.

Χρήση:

Εφαρμόζεις το μείγμα στα χείλη σου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια, ξεπλένεις με νερό.

Φροντίδα μαλλιών

Ο καφές έχει ιδιότητες που τον καθιστούν εξαιρετικό για τη φροντίδα των μαλλιών. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα, αποτρέποντας έτσι την τριχόπτωση. Ενδυναμώνει και δίνει λάμψη στα μαλλιά, σκουραίνει λίγο το φυσικό χρώμα τους και προσφέρει ένα ευχάριστο άρωμα. Αν θες να έχεις μακριά και υγιή μαλλιά, τότε ήρθε η ώρα να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό σαμπουάν με τον καφέ που έχεις σπίτι.

Συστατικά:

Ουδέτερο σαμπουάν5 κουταλιές αλεσμένου καφέ1 ποτήρι νερό

Προετοιμασία:

Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν που δεν περιέχει πάρα πολλά συστατικά, όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο και το μπουκάλι του οποίου είναι εν μέρει άδειο. Ζεσταίνεις λίγο νερό, χωρίς να όμως να βράσει. Ανακατεύεις το νερό με τον καφέ στο ίδιο δοχείο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα χωνί, ρίξε το μείγμα μέσα στο μπουκάλι του σαμπουάν. Κλείσε το μπουκάλι και κούνα το καλά. Άστο για δύο ώρες πριν το χρησιμοποιήσεις.

Χρήση: 

Χρησιμοποιείς το σαμπουάν αυτό, όπως χρησιμοποιείς και τα υπόλοιπα κανονικά, κάνοντας μασάζ στο κεφάλι σου με κυκλικές κινήσεις. Άστο για πέντε λεπτά και ξέπλυνε. Μπορείς να το χρησιμοποιήσετε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Element5 Digital/ UnsplashΕξαφάνιση μαύρων κύκλων

Η έλλειψη ύπνου, το άγχος ή το κρύωμα είναι μερικά συνηθισμένα αίτια της εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Αυτές οι σακούλες σε κάνουν να φαίνεσαι κουρασμένη και σίγουρα μόνο ωραίες δεν είναι. Η καταπολέμησή τους είναι πολύ απλή και μπορείς να το κάνεις μόνη σου, χρησιμοποιώντας μόνο δύο συστατικά. Ποια; Τον καφέ και την πατάτα! Ο μαύρος καφές παράγει αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η πατάτα περιέχει βιταμίνη Β6 και βιταμίνη D. Και τα δύο αυτά συστατικά είναι ευεργετικά για το δέρμα σου.

Συστατικά:

1/4 φλιτζάνι συμπυκνωμένου μαύρου καφέ χωρίς ζάχαρη2 φέτες πατάτας

Προετοιμασία:

Βάλε τις δύο φέτες πατάτας στον ήδη παρασκευασμένο μαύρο καφέ. Άσ’ τες στον καφέ για δύο λεπτά και στη συνέχεια στράγγισέ τες.

Χρήση: 

Τοποθέτησε τις φέτες πατάτας στα μάτια σου για 20 λεπτά.

Απολέπιση σώματος

Ο καφές είναι πολύ καλός στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αφού διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας του υγρού που συσσωρεύεται στους ιστούς. Φυσικά και θα σου πάρει μερικά λεπτά για να το καταφέρεις και να εντάξεις τον καφέ στη ρουτίνα ομορφιάς σου, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Συστατικά:

5 κουταλιές αλεσμένου καφέ3 κουτάλια λάδι σίτουΤαινία χαρτιού

Προετοιμασία:

Ανακάτεψε τα δύο πρώτα συστατικά σε οποιοδήποτε δοχείο μέχρι να πάρουν μια παχιά πάστα.

Χρήση:

Εφάρμοσε το μείγμα στις περιοχές του σώματός σας που απαιτούν αυτή τη θεραπεία, όπως για παράδειγμα στους μηρούς, τα χέρια, τους γλουτούς και το στομάχι. Κάλυψε με ένα κομμάτι ταινίας για 30 λεπτά. Αφαίρεσέ το, κάνε μασάζ στην περιοχή με κυκλικές κινήσεις για πέντε λεπτά και ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό. Μπορείς να το κάνεις για περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Αυτές είναι οι καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές απολέπισης για να φτιάξεις μόνη σου!

Διάβασε ακόμα:

Tο πιο εύκολο DIY scrub από καφέ

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς να χρησιμοποιήσεις τον καφέ στη ρουτίνα ομορφιάς σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα