Πώς να αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής τον Χειμώνα

20:46 20/1/2020 - Πηγή: iPop

Όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα με την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Για μερικές γυναίκες, όμως, αυτό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, που τον Χειμώνα απ’ την υγρασία και τον καιρό επιδεινώνεται.

Δεδομένου ότι ο Χειμώνας μπορεί να χειροτερέψει ένα ήδη ξηρό τριχωτό κεφαλής, έχουμε φτιάξει μια λίστα με συμβουλές που θα μπορούσες να ακολουθήσεις εάν θέλεις να μειώσεις το πρόβλημα με την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής.

Αυτές οι συμβουλές αφορούν εσένα που υποφέρεις από ξηροδερμία κι όχι αν έχεις μια πιο σοβαρή κατάσταση, όπως για παράδειγμα

έκζεμα.

Πώς να αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής τον ΧειμώναΜάσκες μαλλιών

Μια μάσκα μαλλιών ειδική για τον τύπου δέρματος και των μαλλιών σου θα σε βοηθήσει να ενυδατώσεις βαθιά το τριχωτό της κεφαλής και να “κλειδώσεις” τη φυσική ισορροπία υγρασίας. Μπορείς να χρησιμοποιείς επίσης λάδι καρύδας ως ένα φυσικό conditioner αλλά κι ένα μείγμα με ίσα μέρη μηλόξυδο και νερού, ψεκάζοντας πάνω στο κεφάλι σου κι αφήνοντάς το να δράσει για περίπου 15 λεπτά.

Ενυδατικό σαμπουάν

Καλά και τα σαμπουάν που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ, αλλά καλό είναι να πας στο φαρμακείο και να ζητήσεις ένα ενυδατικό σαμπουάν, αποκλειστικά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Θα δώσεις κάτι παραπάνω, αλλά θα κάνει πραγματικά τη διαφορά στο κεφάλι σου!

Πρόσθεσε λίγη ζάχαρη στο σαμπουάν σου και ζήσε το θαύμα!

Τσάι

Το τσάι, φυσικό συστατικό, έχει αποδειχθεί ότι καθαρίζει το δέρμα και το ενυδατώνει. Δοκίμασε ένα σαμπουάν με τσάι ή να βάλεις κατευθείαν τσάι στο τριχωτό της κεφαλής σου και να το αφήσεις να δράσει για μερικά λεπτά. Θα δεις αμέσως το δέρμα σου να μαλακώνει και την επιδερμίδα σου να γίνεται πιο λεία. Το αυστραλιανό έλαιο τσαγιού είναι επίσης μια πολύ καλή πρόταση καθώς είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητοκτόνες ιδιότητές του.

Element5 Digital/ UnsplashΚαθημερινή λοσιόν για τα μαλλιά

Επένδυσε σε μια καλή λοσιόν για τα μαλλιά που θα βρεις στο φαρμακείο, η οποία θα φροντίζει καθημερινά τα μαλλιά σου. Συμβουλεύσου τον φαρμακοποιό πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά προκειμένου να σου προτείνει το κατάλληλο προϊόν και να μην αγοράσεις κατά λάθος κάποια λοσιόν που είναι κατά της λιπαρότητας κι όχι κατά της ξηρότητας.

Δες ακόμα:

5 συστατικά που πρέπει να αποφύγεις αν έχεις ξηροδερμία!

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς να αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής τον Χειμώνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα