Πώς λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου στο Facebook;

12:37 5/9/2019 - Πηγή: iPop

Κάνουμε log in στο Facebook με τον κωδικό και το email μας και μάλιστα, ψάχνουμε τους πιο περίεργους κωδικούς ώστε να μη μπορούν να μας χακάρουν. Μας κάνουν tag σε φωτογραφίες και αναρωτιόμαστε για τα προσωπικά μας δεδομένα και τον τρόπο που λειτουργεί το app. Πώς λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου στο Facebook;

Σε ένα νέο update το

Facebook έχει ανακοινώσει πως αλλάζει τις ρυθμίσεις στα «tag suggetions» δηλαδή, στις φωτογραφίες και τα post που κάποιος άλλο σε κάνει επισήμανση. Έτσι, μπορείς με την αναγνώριση του προσώπου να έχεις τον έλεγχο απλά με ένα κλικ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η εταιρία, δίνει περισσότερο έλεγχο στο πώς λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου στο Facebook για τις φωτογραφίες.

Η ρύθμιση αυτή ονομάστηκε προηγουμένως «ετικέτες», επειδή το Facebook χρησιμοποίησε μόνο τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων για να προτείνει αυτόματα ετικέτες των φίλων σας στις φωτογραφίες. Έτσι, εισήγαγε μια νέα ρύθμιση για μερικούς ανθρώπους που ονομάζεται αναγνώριση προσώπου.

«Από σήμερα, όσοι πρόσφατα μπήκαν στην ομάδα του Facebook ή που είχαν προηγουμένως ρυθμίσεις για τα tags, θα έχουν τη ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου και θα λάβουν πληροφορίες για το πώς λειτουργεί», αναφέρει η εταιρία.

An Update About Face Recognition

Gepostet von Facebook am Dienstag, 3. September 2019

Από σήμερα κιόλας το Facebook θα ξεκινήσει να στέλνει μια ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες που έχουν τις ρυθμίσεις για τα tags ενεργοποιημένες, και θα τους ενημερώνει για τις αλλαγές. Όπως βλέπουμε οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την αναγνώριση προσώπου ή να την απενεργοποιήσουν.

Αν προς το παρόν δεν έχεις τις ρυθμίσεις για την αναγνώριση προσώπου τότε αυτή δεν θα λειτουργεί και δεν θα σε αναγνωρίζει στα tags στις φωτογραφίες. Κι αν απενεργοποιήσεις τη ρύθμιση, τότε δεν θα υπάρχουν προτάσεις για tag σε φωτογραφίες όπου απεικονίζεσαι. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν tag τους φίλους τους σε φωτογραφίες χειροκίνητα, αλλά δεν θα υπάρχει ήδη πρόταση να σε κάνουν επισήμανση σε μια φωτογραφία αν έχεις την αναγνώριση προσώπου στο Facebook απενεργοποιημένη.

Διαβάστε επίσης:

Μουσική στα Facebook Stories; Δες το update!

Το άρθρο Πώς λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου στο Facebook; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα