Πώς μπορείς να κάνεις μασάζ στον σκύλο σου και γιατί είναι τόσο σημαντικό;

16:08 17/9/2019 - Πηγή: iPop

Όπως κι εσύ έχεις ανάγκη από μασάζ, την ίδια ανάγκη έχει και ο τετράποδός σου φίλος γι’ αυτό μην το υποτιμάς καθόλου! Ειδικά τα μεγαλύτερα σκυλιά είναι σημαντικό να δέχονται μασάζ και μπορείς εσύ να τους το προσφέρεις. Πώς μπορείς να κάνεις μασάζ στον σκύλο σου και γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Τα περισσότερα σκυλιά καθώς μεγαλώνουν νιώθουν έντονους πόνους στις αρθρώσεις τους και όχι μόνο και είναι σημαντικό να ανακουφιστούν. Αρχικά τα οφέλη του μασάζ στον σκύλο είναι τα ίδια όπως και για τους ανθρώπους.

Το μασάζ ανακουφίζει το άγχος, το πιάσιμο και το πρήξιμο. Παράλληλα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι, είτε ο σκύλος σου αναρρώνει από έναν  τραυματισμό, είτε είναι μεγαλύτερης ηλικίας είτε αντιμετωπίζει έντονο άγχος, το μασάζ θα τον ανακουφίσει.

Η θεραπεία με τη μέθοδο του μασάζ ισχύει και για τα σκυλιά και η ζωή τους θα γίνει πιο εύκολη, καθώς θα κινούνται καλύτερα.

Πώς να κάνεις μασάζ στον σκύλο σου;Φτιάξε τον χώρο

Δημιούργησε έναν ασφαλή κι άνετο χώρο για μασάζ. Για παράδειγμα, τα πιο ζωηρά σκυλιά ίσως θέλουν περισσότερο χώρο και χρόνο για να χαλαρώσουν. Σκέψου ένα χαλαρωτικό spa και φτιάξτο κατάλληλο για σκύλους! Πάρε το αγαπημένο του κρεβάτι και παιχνίδι και φρόντισε να απομακρύνεις ό,τι μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή όπως ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα μπολάκι με φαγητό.

Ξεκίνα από τα αυτιά

Photo unsplash/Craventure Media

Ξεκίνα σιγά-σιγά και με απαλές κινήσεις απ’ το κεφάλι και τους ώμους με ανοιχτές τις παλάμες, σαν ευθείες γραμμές. Αυτό θα θερμάνει τους μυς του σκύλου και θα νιώσει πως απλά τον χαϊδεύεις, καθιστώντας το πιο οικείο και άνετο για τον φίλο σου!

Προχώρα προς την πλάτη του

Κάνοντας κυκλικές κινήσεις και πιέζοντας λίγο περισσότερο, και πήγαινε προς το στήθος του σκύλου, την πλάτη και τα πόδια Αν γνωρίζεις πως ο σκύλος σου είναι ευαίσθητος όταν του πιάνεις και του χαϊδεύεις την κοιλιά, μην το κάνεις.

Παράλληλα, φρόντισε να αποφύγεις την άμεση πίεση στα οστά, στις αρθρώσεις ή στη σπονδυλική στήλη.

Αν ο σκύλος σου έχει γεράσει, αυτό είναι το check που του χρειάζεται!

Πόδια και πατουσάκια

Αν ο σκύλος σου το επιτρέπει κάνε μασάζ και στα πόδια του χαμηλά ενώ δοκίμασε και τα πατουσάκια του. Κάθε σκύλος βάζει τα δικά του όρια και τους δικούς του περιορισμούς, επομένως πρόσεχε πώς αντιδρά κάθε φορά κι αν το απολαμβάνει ή είναι κάτι που του προκαλεί δυσαρέσκεια.

Tip: Αν επικεντρωθείς στη βάση της ουράς του και στο πίσω μέρος του λαιμού του, θα το βοηθήσεις να χαλαρώσει απόλυτα!

Κι αν ο σκύλος σου αρνείται πεισματικά;

Αν ο σκύλος σου οποιαδήποτε στιγμή νιώσει άβολα και στο δείξει… τότε σταμάτησε τη διαδικασία και περίμενε για κάποια άλλη στιγμή όταν θα είναι πιο χαλαρός και λιγάκι θα το συνηθίσει.

Πρέπει άλλωστε να συνδέσει το μασάζ με κάτι θετικό κι όχι κάτι αναγκαστικό. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του μασάζ στον σκύλο… κράτα του το ένα χέρι για να τον διαβεβαιώσεις πως δεν συμβαίνει τίποτα άσχημο και το μασάζ δεν έχει ακόμη τελειώσει (έχει διάρκεια 10 με 45 λεπτά ανάλογα με το τι θέλει κι αν θέλει ο σκύλος σου).

Unsplash/Avi Naim

Μετά το μασάζ άφησε τον σκύλο σου να πάρει τον χρόνο του. Ίσως θέλει να πιει λίγο νερό ή να κάνει την ανάγκη του ή ακόμη καλύτερα να… κοιμηθεί!

Διαβάστε επίσης:

Τα 3 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σ’ έναν ιδιοκτήτη ηλικιωμένου σκύλου

Photo: unsplash/João Victor Xavier

Το άρθρο Πώς μπορείς να κάνεις μασάζ στον σκύλο σου και γιατί είναι τόσο σημαντικό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα