Ποιοι είναι οι “frenemies” που δηλητηριάζουν τη ζωή σου;

14:49 17/1/2020 - Πηγή: iPop

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους που επιλέγουμε να βάλουμε στη ζωή μας γιατί δεν έχουν όλοι καλές προθέσεις. Ποιοι είναι οι “frenemies”, οι άνθρωποι που επηρεάζουν τη ζωή σου αρνητικά και χωρίς να το καταλαβαίνεις;

Μήπως είχες κι εσύ μια φίλη που σου έλεγε διαρκώς πως το αγόρι σου δεν κάνει για σένα και μετά τον χωρισμό σας έμαθες ότι φλέρταρε διακριτικά μαζί του; Μήπως είχες κι εσύ έναν άνθρωπο στη ζωή σου που δεν χαιρόταν πραγματικά με τις νίκες σου; Αν η απάντηση είναι “ναι”, τότε είχες κι εσύ frenemies, άνθρωποι που επηρεάζουν τη

ζωή αρνητικά, σε φυσικό και ψυχικό επίπεδο.

Ποιοι είναι οι “frenemies”, οι άνθρωποι που επηρεάζουν τη ζωή σου;

Οι φιλόδοξοι φίλοι ή οι frenemies  είναι άνθρωποι που προσποιούνται ότι είναι φίλοι σου, αλλά στην πραγματικότητα σε ζηλεύουν (frenemy = friend + enemy).

Αυτοί είναι άνθρωποι απ’ τον στενό κοινωνικό σου κύκλο και μπορεί να περιλαμβάνουν τους φίλους, τους συναδέλφους ή ακόμα και κάποιον από την οικογένειά σου. Υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορείς να αναζητήσεις για να δεις αν έχεις να κάνεις με έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου:

Δεν είναι χαρούμενος με τις νίκες σου. Είναι χαρούμενος όταν χάνεις και ζηλεύει για όσα κατορθώνεις.Σε υποτιμά και σε πληγώνει με τις λέξεις ή τις πράξεις του.Λέει πράματα πίσω απ’ την πλάτη σου.Μπορεί να σου λέει καλά πράγματα, αλλά οι εκφράσεις στο πρόσωπο και οι χειρονομίες δεν συνάδουν με τα λόγια του.Σου επιρρίπτει ευθύνες για τις αποτυχίες του.Τα κομπλιμέντα του φαίνονται ωραία και ευγενικά αλλά στην πραγματικότητα εννοεί “δεν είσαι και τόσο κακός όταν τελικά το θέλεις”.Σχολιάζει αρνητικά όποια κίνηση κάνεις στα social media.Κάνει λάθη σκόπιμα για να σου δημιουργήσει ή να σε βάλει σε μια δύσκολη κατάσταση.

Photo: Unsplash/ Makenna Entrikin

Πολλοί από εμάς μπορεί να σκεφτούμε τουλάχιστον έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή μας. Το να έχεις ένα ψεύτικο φίλο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους στην καθημερινή σου ζωή, να βλάψει τη φυσική και ψυχική σου υγεία.

Οι έρευνες έχουν δείξεις πως τέτοιοι άνθρωποι στη ζωή μας αυξάνουν την πίεση του αίματος, τους χτύπους της καρδιάς και τα επίπεδα άγχους.

Και τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση;

Η συμβουλή που κανείς δεν τολμάει να σου δώσει και είναι πολύ σημαντική

PexelsΠώς αντιμετωπίζεις έναν τέτοιο άνθρωπο;

Κάνε μια συζήτηση: Μίλα με αυτόν τον άνθρωπο και εξήγησέ του όσα κάνει και δεν σου αρέσουν. Να είσαι ειλικρινής και μη φοβάσαι να κάνεις αυτή τη συζήτηση και να λήξεις μια σχέση που σε βλάπτει. Μερικές φορές είναι η μόνη επιλογή.

Κάνε ένα διάλειμμα: Όλες οι σχέσεις χρειάζονται ένα διάλειμμα. Ένα διάλειμμα θα επιτρέψει και στους δυο σας να ηρεμήσετε και να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας.

Κράτα τα κατορθώματά σου για σένα: Μην δίνεις πολλές πληροφορίες και κράτα μερικά μυστικά για τον εαυτό σου, σχετικά με τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες σου, τα πλάνα σου και τους στόχους σου.

Διαβάστε επίσης:

Οι τρόποι με τους οποίους η φιλία αλλάζει μετά τα 30

Photo: © Fox Searchlight

Το άρθρο Ποιοι είναι οι “frenemies” που δηλητηριάζουν τη ζωή σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα