Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

20:16 27/3/2017 - Πηγή: iPop

Ποινική δίωξη ασκήθηκε απ’ την Εισαγγελία για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από μήνυση την οποία είχαν καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάσης, αλλά και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα σχετικά με τον διαγωνισμό και την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε βάρος τριών υπαλλήλων του Υπουργείο Υγείας και κατά

παντός άλλου υπευθύνου.

Η δίωξη αφορά την απάτη από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και για υπεξαγωγή εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας με τη μήνυσή τους στοχοποιούν τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη, αλλά και κάθε άλλον υπεύθυνο.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητούσαν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800), τα οποία κατέστησαν αδύνατη την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας στην αναφορά τους μιλούσαν «για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο».

Η αναφορά επισημαίνει ότι ο κ. Πολάκης, αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, «εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο».

Ανακριτής διαφθοράς έχει παραλάβει τη δικογραφία.

The post Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα