Πλησιάζει η μέρα των αποφάσεων | Η αισιοδοξία Τσίπρα σε βαθμό… γραβάτας και οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων

22:05 17/5/2017 - Πηγή: iPop

Τελευταίες μέρες διαβουλεύσεων για το χρέος καθώς τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup για να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση δέχεται τα «πυρά» της Αντιπολίτευσης εντός της Βουλής για τα μέτρα του συμπληρωματικού Μνημονίου.

Δύσκολες χαρακτηρίζονται αυτές οι μέρες για την Κυβέρνηση, η οποία δοκιμάζεται τόσο εντός των συνόρων απ’ το λαό που βγαίνει στους

δρόμους ενάντια στα νέα μέτρα, όσο κι απ’ τους Ευρωπαίους οι οποίοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για συνολική συμφωνία στο Eurogroup.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος σε βαθμό… γραβάτας, αφού νωρίτερα την Τετάρτη δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα νέα που έρχονται για το χρέος είναι τόσο θετικά που ίσως αναγκαστεί να φορέσει ακόμα και γραβάτα!

Η υπέμετρη αισιοδοξία, βεβαίως, του Αλέξη Τσίπρα έρχεται σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα με το Βερολίνο, το οποίο φαίνεται πως κρατάει «μικρό καλάθι» για το Eurogroup και το χρέος.

Η γερμανική Καγκελαρία θέλησε να μετριάσει τις προσδοκίες απ’ την τηλεφωνική επικοινωνία ΤσίπραMerkel για το χρέος, τονίζοντας πως η Merkel δεν εκφράζει κάποια προσδοκία για το πότε θα επιτευχθεί μια θετική αξιολόγηση, ενώ την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου γνωστοποιούσε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως η εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της Δευτέρας είναι αναγκαία και εφικτή.

Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν, πάντως, στο Bloomberg πως υπάρχουν 50-50 πιθανότητες για συνολική συμφωνία στο προγραμματισμένο Eurogroup.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και οι πιθανότητες μιας αίσιας έκβασης στην προσεχή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, είναι 50% – 50%», δήλωσε συγκεκριμένα Ευρωπαίος Αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων.

Αναμονή, λοιπόν, μέχρι τη Δευτέρα για να δούμε εάν το Eurogroup θα βγάλει «λευκό καπνό» και για το χρέος, ενώ το ενδιαφέρον όλων στρέφεται προς το παρόν στην ψηφοφορία των μέτρων το βράδυ της Πέμπτης απ’ την Ολομέλεια της Βουλής.

The post Πλησιάζει η μέρα των αποφάσεων | Η αισιοδοξία Τσίπρα σε βαθμό… γραβάτας και οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα