Πιάσε χαρτί και μολύβι. 9 εύκολοι τρόποι να κάνεις οικονομία. Μέχρι πόσα θα κερδίσεις μέσα σε ένα χρόνο αν κάνεις αυτές τις αλλαγές;

11:29 31/10/2022 - Πηγή: iPop

Το ξέρεις ότι υπάρχουν και εύκολοι τρόποι για να κάνεις αποταμίευση; Χωρίς να πονέσεις, χωρίς να είσαι ο τσιγκούνης της παρέας αλλά ταυτόχρονα να μαζεύεις στο σακούλι σου, ώστε να μην ζεις με τις συντάξεις της πείνας αύριο μεθαύριο. Θα μου πεις, έχουμε τό καιρό μπροστά μας για τις συντάξεις, γι’αυτά θα μιλάμε. Πώς θα σου φαινόταν αν με την αποταμίευση της χρονιάς έκανες ένα μεγάλο ταξίδι κάθε Δεκέμβρη ή κάθε Ιανουάριο; Σαν επιβράβευση που ήσουν τόσο καλό παιδί και δεν ξόδευες όλα τα λεφτά σου στα λούσα, στα νύχια και στα μαγαζιά; Θα μου πεις, εδώ δεν έχουμε ούτε για τα βασικά, οι μισθοί παραμένουν οι ίδιοι και όλα ακριβαίνουν, πώς γίνεται να κάνω και αποταμίευση;

9 εύκολοι τρόποι για να κάνεις αποταμίευση

Αυτό το άρθρο δεν απευθύνεται σε τσιγκούνηδες που ψάχνουν τρόπους να σώσουν λεφτά. Ο τσιγκούνης, χωρίς να θέλω να του βάλω μια ταμπέλα, ζει σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς θεωρεί εσφαλμένα ότι δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι. Και αν αυτό πιστεύεις φυσικά εκεί θα μείνεις πάντα. Όταν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, οπότε φιλάς ως κόρη οφθαλμού όσα έχεις και προχωράς τη ζωή σου με αυτό ως δεδομένο και συνήθως μόνος σου, αφού κανένας δεν αντέχει τον τσιγκούνη άνθρωπο για πολύ.

Γράφεται όμως για εσένα που την έχεις δει αλλιώς, που βγάζεις έναν μισθό και θες να σου μείνει και κάτι γι’αυριο μεθαύριο για τα γεράματά σου και για το τώρα για να κάνεις ένα ταξίδι ή μια μεγάλη αγορά που θα κάνει διαφορά στη ζωή σου.

Κόψε οτιδήποτε περιττό. Δεν χρειάζεται να έχεις Netflix, Disney+, και όλα αυτά τα συνδρομητικά κανάλια και το ξέρεις αυτό. Γιατί να πληρώνεις 120-200€ το χρόνο για να ξοδεύεις άσκοπα το χρόνο σου σε ό,τι θέλει να σε ταΐσει ο καθένας που έχει τα συμφέροντά του.Μην δίνεις 4,00€ τη μέρα σε καφέδες. 2 καφέδες την ημέρα από έξω, για έναν χρόνο κάνουν όσο ένα ταξίδι 1.460€. Αν δίνεις και άλλα τόσα για κάπνισμα-άτμισμα, μέχρι και στην Αμερική θα έφτανες με αυτά που θα έσωζες. Αντίθετα αν πάρεις κάψουλες ακόμα και δύο καφέδες να πίνεις την ημέρα πάμε στα 292€ το χρόνο, άρα μόνο αυτό να κόψεις να πώς βγαίνει ένα 1.000€ το χρόνο, εύκολα.Κάνε οικονομία στο σούπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας όλα τα δοκιμασμένα tips των guru της οικονομίας.Στο κινητό τηλέφωνο χρειάζεται να πληρώνεις 30€*12=360€ για απεριόριστα λεπτά, ή 20Giga. Είσαι σίγουρος ότι μια προσφορά του τύπο 5Giga ή 1000 λεπτά δεν καλύπτουν τις ανάγκες σου; Ζήτα αύξηση. Το ξέρουμε ότι το να πάρουμε την αύξηση δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα. Καταρχήν πρέπει να την ζητήσεις. Αφού τη ζητήσεις πρέπει να γίνουν οι ανάλογες διαπραγματεύσεις και πάει λέγοντας μέχρι να δεις το ποσό που θες στον λογαριασμό σου.Μέχρι να καταφέρεις να πάρεις αύξηση, βρε ένα side hustle και γίνε expert σε αυτό. Η δουλειά που θα δουλεύεις τα βράδια, τα σαββατοκύριακα και στις διακοπές, για όσο ορίσεις εσύ θα είναι αυτό που θα μπορέσει να σε ξελασπώσει. Θα μπορεί να αυξήσει το σακούλι σου το αποταμιευτικό και φυσικά θα μπορείς να το κλείνεις και σε προθεσμιακές με κάποιο επιτόκιο. Μην ακουμπήσεις τα χέρια σου εκεί για κανέναν λόγο. Προσπάθησε να ζήσεις με τα χρήματα της δουλειάς σου μόνο. Μια μέρα το side hustle θα είναι ικανό να σου προσφέρει χρήματα τόσο όσα χρειάζεσαι και πια δεν θα χρειάζεσαι την πρωινή δουλειά για να ζήσεις.Το χρειάζομαι; Η μόνη ερώτηση που χρειάζεται να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα πριν αγοράσεις οτιδήποτε. Ποια ανάγκη μου καλύπτει; Τι θα κερδίσω που θα το έχω σπίτι μου; Κόψε όλες τις συνδρομές σου από εταιρείες που σου στέλνουν newsletters και σου πουλάνε. Συγνώμη αλλά το ξέρουμε όλοι ότι θα μας στείλουν ένα με δύο e-mail την εβδομάδα, θα μας ενημερώσουν για την προσφορά της εβδομάδας, το οποίο μεταφράζεται με το τι έχει μείνει σε στοκ στις αποθήκες τους και θέλουν να αδειάσουν και θα δημιουργήσουν αυτήν την αίσθηση του κατεπείγοντος.  Sorry, αλλά αν χρειάζομαι κάτι πραγματικά θα μπω, θα κάνω την έρευνα αγοράς μου και θα το αγοράσω όταν θέλω εγώ, όχι όταν είναι δήθεν σε προσφορά. Κάνε οικονομία στο ρεύμα. Λάμπες Led, οικολογική συνείδηση, κλειστές συσκευές και διακόπτες που δεν χρειαζόμαστε. Χρήση οικιακών συσκευών με Α ή Β ενεργειακή κλάση, φυσικό στέγνωμα ρούχων, ηλιακός θερμοσίφωνας. Όλα αυτά ίσως είναι πράγματα που μπορεί να τα πληρώσεις μια φορά αλλά ένα είναι σίγουρο, ότι η οικονομία που θα σου προσφέρουν θα σε βοηθήσει να κάνεις αποταμίευση από που δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τσάμπα στο ρεύμα.

F.I.R.E κίνημα: Πάρε «σύνταξη» πριν τα 40 και απόλαυσε τη ζωή όσο είσαι ακόμα νέος!

Τι να κόψεις πρώτοΣυνδρομές: Αν έχεις από όλες και τις κόψεις, γλιτώνεις γύρω στα 450-500€ το χρόνο.Αν κόψεις τον καφέ απ’ έξω. Ο ένας 730€ οι δύο την ημέρα 1.460€ Αν κόψεις το κάπνισμα διπλό καλό και στην υγεία και στην τσέπη σου, άλλα 1460 το χρόνο.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι αυτές οι «Θυσίες» μπορούν να επανέλθουν εφόσον βρεις την άκρη σου με το εισόδημά σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πιάσε χαρτί και μολύβι. 9 εύκολοι τρόποι να κάνεις οικονομία. Μέχρι πόσα θα κερδίσεις μέσα σε ένα χρόνο αν κάνεις αυτές τις αλλαγές; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα