Παρουσία του Guterres συνεχίζεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό | Δεν πάνε Ελβετία οι Πρωθυπουργοί

08:30 6/7/2017 - Πηγή: iPop

«ΤελικάΚυπριακό | επικράτησε η λογική και η ορθότητα», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, μετά την επιβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η Διάσκεψη για τ Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας χωρίς τους Πρωθυπουργούς των τριών εγγυητριών δυνάμεων -Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του απ’ τη Διάσκεψη για το Κυπριακό την Τετάρτη, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένη διαπραγμάτευση για το μηχανισμό εφαρμογής και ελέγχου, τα στρατεύματα και πώς αυτά θα φύγουν.

Κάποιοι

ήθελαν να πιέσουν να έρθουν οι Πρωθυπουργοί, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τελικά, επικράτησε η λογική και η ορθότητα. Όπως διαπιστώσαμε οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων, δεν έχουμε προχωρήσει ως έπρεπε τη διαπραγμάτευση. Έχει χαθεί σημαντικός χρόνος κι αυτό εξηγεί γιατί δε θα έρθουν οι Πρωθυπουργοί

Ο κ. Κοτζιάς γνωστοποίησε πως ήταν εκείνος ο οποίος έθεσε για ακόμα μια φορά το ζήτημα για διαπραγμάτευση για τον μηχανισμό εφαρμογής και ελέγχου και για τα στρατεύματα. «Καταναλώνεται μεγάλο χρονικό διάστημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για δευτερεύοντα θέματα. Αύριο και με τη βοήθεια του σοφού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις».

Αναφορικά με το εάν η Τουρκία έχει δείξει ότι ενδεχομένως θα αλλάξει στάση, ο κ. Κοτζιάς σχολίασε: «Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε ώστε να αλλάξει».

Ο Νίκος Αναστασιάδης απ’ την δική του πλευρά σημείωσε πως η ελληνοκυπριακή πρόταση στοχεύει στο «να ξεπεραστούν προβλήματα, τα οποία θεωρούνται ανυπέρβλητα, αλλά είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ελληνοκυπριακή κοινότητα».

Στόχος της ελληνοκυπριακής κοινότητες, συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης, «είναι η οριστική επίλυση του Κυπριακού κατά τρόπο που να είναι για όλους δίκαιος, κάποιων άλλων με βάση το δίκαιο το δικό τους».

Σημειώνεται πως σήμερα, Πέμπτη, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres μεταβαίνει στην Ελβετία για να δώσει το παρών στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

The post Παρουσία του Guterres συνεχίζεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό | Δεν πάνε Ελβετία οι Πρωθυπουργοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα