Παραπονιέται ο σύντροφός σου ότι γκρινιάζεις; Μάθε πώς να επικοινωνήσεις σωστά αυτά που θέλεις να του πεις!

11:58 24/1/2023 - Πηγή: iPop

Πλέον είναι ευρέως γνωστή (και φημισμένη θα έλεγε κανείς) η γυναικεία γκρίνια. Έχει καταντήσει να είναι κάτι σαν παγκόσμιο φαινόμενο και θεωρείται δεδομένο ότι κάθε γυναίκα την έχει! Ωστόσο η γνώμη μου είναι ότι η γυναικεία γκρίνια είναι κραυγή! Κραυγή προσοχής, κραυγή βοήθειας, κραυγή που φωνάζει ότι κάτι δεν πάει καλά και γι’ αυτό πρέπει να ακουστεί.

Γιατί η γυναικεία γκρίνια είναι κραυγήΤι εστί γυναικεία γκρίνια

Ως γυναικεία γκρίνια συχνά ορίζεται η γυναικεία μουρμούρα.. Κάτι για το οποίο μία γυναίκα κάνει λόγω συχνά πυκνά στις συζητήσεις της με το σύντροφό της χωρίς ωστόσο τις περισσότερες

φορές να βγάζει νόημα. Το κλειδί σε όλα όμως είναι η επικοινωνία!

Όταν μία γυναίκα γκρινιάζει συχνά παραπονιέται για κάτι που έχει μαζέψει μέσα της καιρό και αν δε το εκφράσει είναι πιθανό να αρχίζει να μοιάζει με ενεργό ηφαίστειο που από ώρα σε ώρα μπορεί να εκραγεί. Συχνά ο τρόπος που το κάνει είναι ενδεχομένως λάθος όμως τις περισσότερες φορές έχει κάτι να πει το οποίο όμως ίσως να μην εκφράζεται σωστά.

Είναι πιθανό για έναν άνδρα αυτό να είναι αφόρητο ωστόσο τις περισσότερες φορές κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να σώσει ότι θεωρεί ότι μπορεί ακόμα να σωθεί! Υπάρχει μία ανάγκη μέσα σε κάθε γυναίκα να σώσει τη σχέση της πριν παραιτηθεί από αυτή ακόμα και αν νιώθει ότι πλέον κάπου έχει ραγίσει το γυαλί. Η γυναικεία γκρίνια έχει πάντα κάτι να πει. Από το “βοήθησε με γιατί δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου” μέχρι το “νιώθω ότι δε με προσέχεις όσο παλιά”.

Πώς να επικοινωνήσεις σωστά αυτά που σε πιέζουν

Είναι πιθανό να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σε αυτό το άρθρο και είναι πιθανό να έχεις πολλές φορές “κατηγορηθεί” ότι γκρινιάζεις και γι’ αυτό έχω κάτι να σου πω. Βρες τον τρόπο να επικοινωνήσεις το παράπονό σου με το σύντροφό σου και ο καλύτερος δρόμος για να το κάνεις αυτό είναι να αναλογιστείς τι είναι πραγματικά αυτό που σε ενοχλεί. Βάλτο μέσα σε εκφράσεις που δεν περιέχουν κριτική ή κατηγορία προς το πρόσωπο του άλλου παρά μόνο τα δικά σου συναισθήματα και φυσικά προσπάθησε να καταλάβεις πριν το κάνεις αν το πρόβλημα αφορά όντως στη σχέση σου ή αν είναι κάτι προσωπικό σου!

Freepik

Ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει αν τον ενδιαφέρει αυτό που αισθάνεσαι δε θα χαρακτηρίσει πλέον την κραυγή σου ως γκρίνια… θα σ’ ακούσει. Στην ακόμα ιδανικότερη περίπτωση (πολλές φορές έστω και παροδικά) θα προσπαθήσει να σε καταλάβει και να βοηθήσει στο να λυθούν τα δικά σου παράπονα. Ωστόσο μη ξεχάσεις να ακούσεις και τη δική του πλευρά. Να μη ξεχνάς ότι σε μία σχέση είσαστε δύο και ο κάθε ένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παραπονιέται ο σύντροφός σου ότι γκρινιάζεις; Μάθε πώς να επικοινωνήσεις σωστά αυτά που θέλεις να του πεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα