Πανηγυρίζει ο Φιγιόν στη Γαλλία- Αποσύρεται απ’ την πολιτική σκηνή ο Σαρκοζί

08:35 21/11/2016 - Πηγή: iPop

Ο πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψηφίου Προέδρου των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2017 βρήκε τον Νικολά Σαρκοζί ηττημένο και έτοιμο να αφήσει την πολιτική του καριέρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα (9.496 από 10.229 εκλογικά κέντρα), ο πρώην Πρωθυπουργός, Φρανσουάλ Φιγιόν, συγκεντρώνει το 44,2% των ψήφων, δηλαδή 1,698 εκατ. ψήφους.

Ο Σαρκοζί

είναι τρίτος με 20,7% και 794.000 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Αλέν Ζιπέ με 28,4% και 1,092 εκατ. ψήφους, παρά τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν πρώτο.

Ο Νικολά Σαρκοζί παραδέχθηκε την ήττα του και τόνισε πως «δεν υπάρχει λύπη και πίκρα για το αποτέλεσμα». Φυσικά δήλωσε πως θα στηρίξει τον Φιγιόν στον δεύτερο γύρο.

Ο Φιγιόν απ’ την πλευρά του δήλωσε για τον Σαρκοζί ότι «τον έχω στο μυαλό μου. Η ήττα δεν πρέπει να ντροπιάζει κανέναν γιατί τους χρειαζόμαστε όλους. Η πεποίθησή μου είναι ότι τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει ένα έθνος που παλεύει για την περηφάνια του».

Τέλος η πολιτική καριέρα για τον Σαρκοζί;

Ο Σαρκοζί αναφερόμενος στην πορεία του από εδώ και στο εξής είπε:

«Ήρθε η ώρα για μένα να προσεγγίσω τη ζωή με πιο ιδιωτικό και λιγότερο δημόσιο πάθος.

Καλή τύχη στη Γαλλία, καλή τύχη στους συμπατριώτες μου. Να είστε σίγουροι ότι είμαι και παραμένω Γάλλος και ό,τι ακουμπά τους Γάλλους θα ακουμπά και εμένα. Σέβομαι τον Αλέν Ζιπέ αλλά περισσότερο κοντά πολιτικά νιώθω με τον Φρανσουά Φιγιόν».

The post Πανηγυρίζει ο Φιγιόν στη Γαλλία- Αποσύρεται απ’ την πολιτική σκηνή ο Σαρκοζί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα