Παγωμένα τα Χριστούγεννα σε πολλές περιοχές της χώρας

16:30 25/12/2019 - Πηγή: iPop

Παγωμένες γιορτές με βροχές και κρύο τα Χριστούγεννα φαίνεται να περνάνε πολλές περιοχές της χώρας με το θερμόμετρο να φτάνει τους υπό τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. 

Υπό το μηδέν έφτασε το θερμόμετρο το πρωί των Χριστουγέννων σε πολλές ορεινές περιοχές της χώρας, καθώς και στα ημιορεινά ηπειρωτικά. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός

πάγωσε για τα καλά με το κρύο τα Χριστούγεννα να πλήττει πολλές περιοχές.

Ο καιρός χαρακτηρίζεται από κρύο, βροχές και τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ παγετός θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Ανήλιο Μετσόβου (-3,8), στη Βλάστη Κοζάνης (-2,8), στο Περτούλι Τρικάλων (-2,8), στο Βαρικό Φλώρινας (-2,8), στο Μέτσοβο (-2,7) και στο Νευροκόπι (-2,6 βαθμοί).

Σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και σε ορεινά καταφύγια, ο υδράργυρος έπεσε αρκετά χαμηλά κάτω του μηδενός, όπως στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (-8,4 βαθμοί), στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού στα 1.950 μέτρα (-4,9 βαθμοί) και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-3,6 βαθμοί).

Σε ποιες περιοχές της χώρας θα βρέξει;

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Κρύο και παγετός αναμένεται κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Τις επόμενες μέρες στην Αθήνα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικούς ανέμους, με θερμοκρασίες γύρω στους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Από το Σάββατο και μετά η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Διάβασε ακόμα:

Με χιόνια και παγωνιά οι γιορτές | Πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες

Photo: unsplash/ Tyson Dudley

Το άρθρο Παγωμένα τα Χριστούγεννα σε πολλές περιοχές της χώρας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα