Όταν είσαι στις δύσκολες μέρες σου το alchool σε επηρεάζει ακόμη περισσότερο | Video

18:28 12/7/2017 - Πηγή: iPop
| Video

Η περίοδος δεν είναι μια απλή υπόθεση ούτε πρέπει να την παίρνεις αψήφιστα. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ουσίες που όταν τις καταναλώνεις κάνεις τα συμπτώματα της περιόδου ακόμα χειρότερα. Μια από αυτές τις ουσίες είναι και το alchool.

Η κατανάλωση alchool μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του αίματος που χάνεις. Αυτό συμβαίνει καθώς η κατανάλωση ποτών επηρεάζει τις ορμόνες και δημιουργεί διαταραχές.

Γενικά ο τρόπος που επηρεάζει

η κατανάλωση alchool τον οργανισμό κατά την διάρκεια της περιόδου διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Υπάρχουν όμως ορισμένες επιπτώσεις που απαντώνται συχνότερα.

Οι διατροφικές επιλογές της κάθε γυναίκας μπορούν να προκαλέσουν μεταβολές στην περίοδό της. Υπάρχουν γυναίκες που αναφέρουν πως μια εβδομάδα πριν την περίοδο κατανάλωσαν ένα μονάχα ποτήρι κρασί και ήταν αρκετό για να ζαλιστούν. Άλλες πάλι δεν ένοιωσαν καμία απολύτως διαφορά.

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι γυναίκες καλό είναι να μην καταναλώνουν περισσότερο από ένα ποτήρι alchool την ημέρα. Πρέπει να διατηρείς τις ποσότητες στο αίμα σου χαμηλές. Άλλωστε για τον οργανισμό δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Κάποιες φορές μεταβολίζεις καλύτερα και κάποιες όχι.

Η κατανάλωση αλκοολούχων δημιουργεί προβλήματα στον κύκλο σου, γεγονός που είναι εξαιρετικά ενοχλητικό. Αυτό συμβαίνει καθώς το alchool μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης. Έτσι μπορεί η περίοδος να καθυστερήσει ή να έρθει αρκετά νωρίτερα.

Ο χρόνος που διαρκεί ο πόνος αυξάνεται σημαντικά. Ο πόνος μπορεί να σε κρατήσει ξάγρυπνη όλη τη νύχτα και η ποσότητα του αίματος που χάνεις ακόμα και την νύχτα να είναι πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο.

Η κατανάλωση alchool δημιουργεί μέσα στην περίοδο συναισθήματα δυσφορίας. Ο πονοκέφαλος χειροτερεύει και οι διακυμάνσεις στην ψυχολογία είναι διαρκείς. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από συμπεριφορές και αποφάσεις που δεν σου ταιριάζουν.

Ακόμα οι υψηλές ποσότητες alchool μειώνουν τα επίπεδα μαγνησίου. Το μαγνήσιο είναι σημαντικό για τον οργανισμό. Η περίοδος από μόνη της μειώνει τα επίπεδά του. Αυτό προκαλεί ζαλάδες και μια διαρκή επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης.

Για αυτό σκέψου το καλά την επόμενη φορά που θα βρεις για ποτό!

The post Όταν είσαι στις δύσκολες μέρες σου το alchool σε επηρεάζει ακόμη περισσότερο | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα