Όλοι την έχουμε πατήσει με αυτές τις δίαιτες… φαντασίας!

13:03 5/10/2019 - Πηγή: iPop

Σε μια κοινωνία, όπου όλη η έμφαση δίνεται στο σωματικό βάρος, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα της διατροφικής παραπληροφόρησης και των ψευδών προϊόντων, που υπόσχονται απώλεια βάρους. Πρέπει να μείνεις μακριά από τις υπερβολικές δίαιτες!

Οι συγκρουόμενες απόψεις, μαρτυρίες και διαφημίσεις από τους αυτό-αποκαλούμενους «εμπειρογνώμονες» μπορούν να ξεγελάσουν ακόμη και τους πιο ενημερωμένους καταναλωτές. Η κατώτατη γραμμή είναι απλή: Εάν μια δίαιτα ή ένα προϊόν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα να είναι, όντως, έτσι.

Δεν υπάρχουν

τρόφιμα ή χάπια που καίνε λίπος με μαγικό τρόπο, ούτε κάποιο σούπερ φαγητό που θα αλλάξει τον γενετικό σας κώδικα. Κανένα προϊόν δεν θα καταστρέψει με θαυματουργό τρόπο το λίπος, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, ή όσο κοιμάστε. Ενώ μερικά συστατικά σε συμπληρώματα, υποκατάστατα γεύματος και φυτικά προϊόντα μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους περισσότερους από εσάς.

Υπερβολικές δίαιτες αλλά και δίαιτες… φαντασίας

Αποφύγετε τυχόν πλάνα διατροφής, χάπια και προϊόντα που υπόσχονται ψευδώς τα παρακάτω:

1ος ψευδής ισχυρισμός: Αστραπιαία απώλεια βάρους

Η αργή και σταθερή απώλεια βάρους τις περισσότερες φορές συνεπάγεται διάρκεια και διατήρηση αποτελεσμάτων, σε αντίθεση με τις απότομες  αλλαγές βάρους. Ένα υγιεινό πλάνο διατροφής έχει ως στόχο απώλεια 1 έως 2 κιλά ανά εβδομάδα. Εάν χάσετε βάρος γρήγορα, θα χάσετε μυς, οστά και νερό. Επίσης, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξαναπάρετε γρήγορα τα κιλά που χάσατε.

2ος ψευδής ισχυρισμός: Ποσότητες και Περιορισμοί

Αποφύγετε δίαιτες που επιτρέπουν απεριόριστες ποσότητες οποιουδήποτε τροφίμου, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο ή ψάρι ή γκρέιπ φρουτ και σούπα λάχανου. Είναι βαρετό να τρώμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, καθώς και δύσκολο να δείξουμε συνέπεια σε μονότονες δίαιτες. Από την άλλη πλευρά, αποφύγετε, επίσης, οποιαδήποτε δίαιτα που απαγορεύει ή περιορίζει αυστηρά ολόκληρες ομάδες τροφίμων, όπως τους υδατάνθρακες. Ακόμα κι αν παίρνετε μια πολυβιταμίνη, δε θα μπορέσετε να καλύψετε τις ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο RUN247…

Δες και αυτό:

Λίπη και απώλεια βάρους: Τι είναι μύθος και τι αλήθεια;

Το άρθρο Όλοι την έχουμε πατήσει με αυτές τις δίαιτες… φαντασίας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα