Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό | Τα νέα κρούσματα

19:46 12/7/2020 - Πηγή: iPop

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για τον κορονοϊό καθώς τα κρούσματα αυξάνονται. Στο τραπέζι βρίσκονται συζητήσεις για τα πανηγύρια και τα μέτρα που ίσως χρειαστεί να αποφασιστούν. Τα νέα κρούσματα σήμερα 12/7/2020.

Αύξηση κρουσμάτων στην Κοζάνη

Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Κοζάνη καθώς τέσσερα παιδιά φαίνονται να έχουν προσβληθεί από τον υιό. Τα τρία εξ αυτών είναι από τη Βέροια και

το τέταρτο αφορά σε μία 15χρονη σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική. Ύστερα από αυτό το περιστατικό η κατασκήνωση εκκενώθηκε και τα υπόλοιπα παιδιά έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Τι πρόκειται να γίνει με τα πανηγύρια

Μέσα στις εξελίξεις για τον κορονοϊό βρίσκεται και το θέμα που συζητείται για την εξέλιξη με τα πανηγύρια. Συζητάτε έντονα η απαγόρευση των πανηγυριών καθώς οι φόβοι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα μεγαλώνουν. Ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση και έτσι το θέμα βρίσκεται σε αναμονή αποφάσεων.

Τα νέα κρούσματα

Σήμερα 12/7/2020, ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Οδηγίες για το καλοκαίρι στην παραλία και τα ταξίδια από καθηγητή ΕΚΠΑ

Photo: Freepik

Το άρθρο Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό | Τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλες,oles