Οι τροφές που βοηθούν το παιδί σου να ψηλώσει!

16:51 9/5/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που ψηλώνουν το παιδί; Κι αν ναι, ποιες είναι αυτές οι θαυματουργές τροφές που πρέπει να τρώει το παιδί σου; 

Φυσικά και δεν ψηλώνουν όλα τα παιδιά στην ίδια ηλικία. Κάθε παιδί ψηλώνει με τον δικό του ρυθμό, ενώ πολλές φορές ρόλο παίζουν και τα γονίδια. Ωστόσο, και η διατροφή έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη του παιδιού. Φυσικά και αν το παιδί αρχίσει ξαφνικά να καταναλώνει μανιωδώς όλες αυτές τις τροφές δεν σημαίνει πως θα ψηλώσει από τη μία μέρα στην άλλη.

Όμως, η ισορροπημένη

και υγιεινή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού σου. Είναι απαραίτητο στα γεύματά του να υπάρχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που θα ενισχύσουν τη σωματική και πνευματική του ανάπτυξη. Συνεπώς, μην ξεχνάς ότι πρέπει να καταναλώνει γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά, μέσα από τα οποία θα πάρει ασβέστιο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνες και βιταμίνες που χρειάζονται για την ανάπτυξη των οστών και της σπονδυλικής του στήλης.

Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι τροφές που ψηλώνουν το παιδί; 

unsplash/Hal GatewoodΤροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως το τυρί, το γάλα, το γιαούρτι, το μπρόκολο, ο σολομός, το αμύγδαλο, τα όσπρια και τα λαχανικά.Τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το συκώτι, το κόκκινο κρέας, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα φασόλια.Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως το άπαχο κόκκινο κρέας, κυρίως το μοσχάρι, το ψάρι, το αυγό, τα όσπρια, αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως το συκώτι, το μοσχάρι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το κοτόπουλο και τα στρείδια.Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως το κολοκύθι, το σπανάκι, το μπρόκολο, το συκώτι και το καρότο.Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, η πιπεριά, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανικά Βρυξελλών και οι φράουλες.Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως το πλήρες γάλα, το τυρί, ο κρόκος αυγού, οι σαρδέλες, ο τόνος, σολομός και τα μανιτάρια.

Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να καταναλώνονται όλα μέσα σε λίγες μέρες, όμως πρέπει να καλύπτονται όλες οι κατηγορίες τροφίμων, ενώ μην ξεχνάς πως και τα φρούτα είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Έτσι θα βοηθήσεις το παιδί σου να ψηλώσει!

Photo: Pexels

Το άρθρο Οι τροφές που βοηθούν το παιδί σου να ψηλώσει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα