Οι πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου που πρέπει να δοκιμάσεις!

01:04 7/4/2020 - Πηγή: iPop

Αν είσαι κι εσύ λάτρης του καλού φαγητού αλλά και των ταξιδιών, μπορείς να τα συνδυάσεις με τον καλύτερο τρόπο, ακόμα κι απ’ το σπίτι σου, εξερευνώντας τις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου. 

Φυσικά και το καλύτερο είναι να ταξιδεύεις και να ανακαλύπτεις σε μια ξένη χώρα την αντίστοιχη κουζίνα της, όμως μερικές φορές είναι επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία το να μαγειρέψεις ακόμα και στο σπίτι σου τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές αυτές κουζίνες. Σε κάθε περίπτωση, είτε δοκιμάσεις τις κουζίνες αυτές, ταξιδεύοντας είτε στο ίδιο σου το σπίτι, θα ξετρελαθείς από τις διαφορετικές γεύσεις που

θα αγγίξουν τον ουρανίσκο σου.

Ποιες είναι, όμως, αυτές οι ιδιαίτερες κουζίνες του κόσμου, που πρέπει να δοκιμάσεις με την πρώτη ευκαιρία;

Ιταλική κουζίνα

Και ποιος δεν αγαπάει την ιταλική κουζίνα; Πίτσα και ζυμαρικά έχουν την τιμητική τους, ενώ η ποιότητα είναι εξαιρετική. Η κουζίνα αυτή φημίζεται για την απλότητα των υλικών και των γεύσεών της, όμως το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Μην ξεχνάς πως η Ιταλία είναι γνωστή και για τα γλυκά της κι ειδικά τα παγωτά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Food Addicted (@__foodaddicted__) στις 6 Απρ, 2020 στις 3:55 πμ PDT

Μεξικανική κουζίνα

Η κουζίνα αυτή είναι γεμάτη έντονες και πικάντικες γεύσεις, αρώματα κι έχει μια ποικιλία επιλογών που θα σε ξετρελάνει. Εντσιλάδα, τάκος, κεσαντίγιας και μπουρίτος θα σε κάνουν να θες να ταξιδέψεις μέχρι το Μεξικό για να τα γευτείς μαγειρεμένα από τους ντόπιους. Αν είσαι λάτρης των μπαχαρικών και των πιο καυτερών συστατικών τότε ίσως αυτή να είναι η κουζίνα που σου ταιριάζει.

PexelsΙνδική κουζίνα

Η ινδική κουζίνα είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις. Τα μπαχαρικά πρωταγωνιστούν και τα μυρωδικά ποικίλουν σε κάθε πιάτο. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τραγανά σαμόσας, αρωματικά κάρυ και κρεμώδη κόρμα.

Ταϊλανδέζικη κουζίνα

Είναι ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες κι ιδιαίτερες κουζίνες του κόσμου κι αυτό χάρη στο συνδυασμό των διαφορετικών γεύσεων μέσα σ’ ένα πιάτο. Το ρύζι ατμού και τα πιάτα με νουντλς με πολλά λαχανικά και σάλτσες είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Ταϊλάνδης που αξίζει να δοκιμάσεις.

Ισπανική κουζίνα

Paella, tapas, gazpacho, tortilla -η δικιά του ξεχωριστή ομελέτα- και για γλυκό churros. Φυσικά και έχεις πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες επιλογές, όμως αυτές είναι οι πιο γνωστές και οι must, ειδικά αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει την κουζίνα αυτή. Η κουλτούρα των tapas με τα μεζεδάκια πρωταγωνιστεί σε κάθε ισπανικό εστιατόριο και μαγαζί για φαγητό, ενώ η paella σε διάφορες παραλλαγές κάνει το γύρο του κόσμου.

UnsplashΚινέζικη κουζίνα

Έχεις προσπαθήσει να φας με chopsticks; Να που ήρθε η ώρα. Το ρύζι και τα νουντλς είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κουζίνας αυτής, που έχει έναν αρκετά διαφορετικά πιάτα από αυτά που έχεις συνηθίσει. Όμως, αξίζει να τη δοκιμάσεις, ώστε να έχεις αφενός το δικό σου γαστρονομικό κριτήριο κι αφετέρου διότι ίσως να σου ταιριάζει αρκετά.

Γαλλική κουζίνα

Η κατεξοχήν χώρα των γκουρμέ πιάτων, εκεί όπου γεννήθηκαν τα αστέρια της Michelin. Η Γαλλία χαρακτηρίζεται για τη φινέτσα ακόμα και στα πιάτα της, που είναι πάντα προσεγμένα. Το κρέας τρώγεται κόκκινο κυριολεκτικά, ενώ κρεμμύδια, φουά γκρα, τρούφα, φρέσκα θαλασσινά, μπαγκέτες και κρουασάν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική κουζίνα. Αν πας στη Γαλλική μην ξεχάσεις να συνοδεύσεις το φαγητό σου μ’ ένα ποτήρι κρασί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lwando Mxolisi Sibidla (@lwando_mxo) στις 5 Απρ, 2020 στις 6:58 πμ PDT

Κουζίνα της Καραϊβικής

Παπάγια, λάιμ, τζίντζερ και μάνγκο έχουν την τιμητική τους στα περισσότερα πιάτα της Καραϊβικής, ενώ το ρύζι, το κοτόπουλο και τα θαλασσινά είναι βασικά συστατικά. Η κουζίνα αυτή σου θυμίζει πραγματικά κάτι το εξωτικό.

Ιαπωνική κουζίνα

Το sushi κυριαρχεί, ενώ τα υλικά της ιαπωνικής κουζίνας είναι φρέσκα κι ιδιαίτερα. Να σου τονίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως το ωμό ψάρι δεν υπάρχει σε όλα τα πιάτα, σε περίπτωση που την αποφεύγεις γι’ αυτό το λόγο.

PexelsΛιβανέζικη κουζίνα

Στη λιβανέζικη κουζίνα κυριαρχούν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα θαλασσινά, όπως και σε όλες τις μεσογειακές κουζίνες, καθώς και τα μπαχαρικά και τα αμυλούχα προϊόντα. Το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το λεμόνι δεν λείπουν φυσικά από τα πιάτα, ενώ ιδιαίτερα αγαπητά είναι και τα όσπρια.

Ελληνική κουζίνα

Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε την ελληνική ανάμεσα στις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου. Ελαιόλαδο, θαλασσινά, ψάρια, λαχανικά, κρέας, φρούτα, φέτα, δημητριακά, ελιές, γιαούρτι, μέλι είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα και κυριαρχούν και στην κουζίνα της χώρας. Η μεσογειακή αυτή κουζίνα μαγεύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα και δοκιμάζουν τα παραδοσιακά, ελληνικά πιάτα.

Διάβασε ακόμα:

Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για τους λάτρεις του κρασιού!

Photo: Instagram/ wonderful_places

Το άρθρο Οι πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου που πρέπει να δοκιμάσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα