Οι ασκήσεις γυμναστικής που βοηθούν στο αδυνάτισμα

11:34 29/7/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν χάνεις βάρος ενώ ασκείσαι τακτικά; Σίγουρα έχεις κάνει αυτή την ερώτηση περισσότερες από μία φορές, για αυτό και εμείς σου βρήκαμε ποιες είναι οι ασκήσεις γυμναστικής που βοηθούν στο αδυνάτισμα. 

Σου αποκαλύπτουμε ποιες είναι οι ασκήσεις γυμναστικής που πραγματικά συνδράμουν στο αδυνάτισμα και σε πόσο χρόνο το κάνουν.

Οι ασκήσεις γυμναστικής που βοηθούν στο αδυνάτισμα1. Το τρέξιμο

Οι αερόβιες ασκήσεις όπως είναι το τρέξιμο, είναι αυτές που είναι ιδανικές για τις γυναίκες. Εκτός από το αδυνάτισμα, το τρέξιμο συμβάλλει στη καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και βοηθάει στη μείωση του στρες και την αύξηση της αυτοεκτίμησης. Αν τρέχεις για 30 λεπτά, οι θερμίδες που χάνεις είναι περίπου 300.

2. Το crossfit

Το crossfit περιλαμβάνει μια σειρά από επαναλαμβανόμενες έντονες ασκήσεις, σε ένα συγκεκριμένο χρόνο. Καίει πολλές θερμίδες γιατί είναι μια ολοκληρωμένη προπόνηση. Η ιδανική προπόνηση πρέπει να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Σε 30 λεπτά, οι θερμίδες που καις είναι περίπου 400. 

3. Το ποδήλατο

Ιδανικό για το καλοκαίρι, ωστόσο η αποτελεσματικότητα του έχει να κάνει με την ένταση και την διαδρομή που ακολουθείται. Προτείνετε να κάνεις ποδήλατο για 30 λεπτά κάθε μέρα, και οι θερμίδες που χάνεις είναι περίπου 300.

4. Τα βάρη

Οι ασκήσεις με βάρη είναι ιδανικές για τους γλουτούς, τετρακέφαλους αλλά και για πολλά άλλα μέρη του σώματος. Καλό θα ήταν να κάνεις ασκήσεις με βάρη τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Σε 30 λεπτά άσκησης, οι θερμίδες που χάνεις είναι περίπου 300.

5. Το σχοινάκι

Αυτή η άσκηση είναι ακόμα πιο αποτελεσματική και από το τρέξιμο, καθώς με το σχοινάκι γυμνάζεις όλα τα μέρη του σώματος. Συμβάλει στην καλύτερη ισορροπία, στα καρδιακά νοσήματα, στην υψηλή πίεση, αλλά και στο στρες. Για 30 λεπτά εξάσκησης με σχοινάκι, οι θερμίδες που χάνεις είναι 400.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ασκήσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα για να νιώθει νεότερη!

Photo: Pexels

Το άρθρο Οι ασκήσεις γυμναστικής που βοηθούν στο αδυνάτισμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα