Οι 12 προτεραιότητες της Μέι για το Brexit

08:08 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Στην παρουσίαση των 12 προτεραιοτήτων της για το Brexit θα προχωρήσει την Τρίτη η Τερέζα Μέι.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, δεν θα έχει ως στόχο της μια συμφωνία με την Ε.Ε., που θα αφήνει τη μισή Βρετανία μέσα στην Ένωση και την μισή έξω από αυτή, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την Μέι να μην αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την τελωνειακή ένωση.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Μέι

θα υπογραμμίσει την ανάγκη για «μία νέα και ισότιμη συνεργασία, μεταξύ μιας ανεξάρτητης, αυτοδιοικούμενης, παγκόσμιας Βρετανίας και των φίλων και συμμάχων μας στην Ε.Ε.».

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως η χώρα αποσύρεται απ’ την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.

Η Telegraph μεταδίδει ακόμα ότι η Μέι επιθυμεί να επανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της χώρας, κάτι το οποίο αποτελεί και τον κεντρικό της στόχο της στρατηγικής της για την έξοδο της Βρετανίας απ’ την Ε.Ε.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στα ΜΜΕ, δεν αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για τη σχέση που θα έχουν στο μέλλον Βρετανία- Ε.Ε., αλλά ούτε και για τις ακριβείς προτεραιότητές της.

Απ’ την άλλη η Ε.Ε. πιθανότατα θα ζητήσει την ελεύθερη κίνηση των υπηκόων της Ε.Ε. με αντάλλαγμα την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Η Βρετανία, σύμφωνα με την Μέι, θα γίνει «μαγνήτης για διεθνή ταλέντα και ένα μεγάλο, παγκόσμιο εμπορικό έθνος, του οποίου η δράση θα εξαπλώνεται πέρα από τα όρια της Ευρώπης, για να οικοδομήσει σχέσεις με άλλες χώρες του κόσμου».

Photo: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

The post Οι 12 προτεραιότητες της Μέι για το Brexit appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα