Ο Schäuble κρούει το καμπανάκι στην Ελλάδα και την ΕΚΤ

15:02 3/2/2017 - Πηγή: iPop

Το καμπανάκι στην Ελλάδα σχετικά με τις δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρήσει στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της κρούει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble. Όπως υπογραμμίζει, σε περίπτωση που η χώρα μας δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της «θα καταλήξει σε αδιέξοδη κατάσταση».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση στο Saarbruecken στη Δυτική Γερμανία την Παρασκευή τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αλλιώς το πράγμα δεν θα δουλέψει» και συμπλήρωσε:

Αν η Ελλάδα επανειλημμένως δεν κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί να κάνει, αυτό δεν θα δουλέψει

Ο Wolfgang Schäuble δεν σταμάτησε, όμως, στην Ελλάδα εστίασε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατηγορώντας της πως «φταίει για τα προβλήματά» ή μάλλον το πρόβλημα είναι, όπως είπε πως «η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια που έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή οικονομική πολιτική και πως τα μέλη και η ΕΚΤ δεν κουράζεται ποτέ να το λέει αυτό- δεν κάνουν αυτά που έχουν δεσμευτεί να κάνουν».

Τονίζουμε, ότι o ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας εν συνεχεία απέρριψε τις επικρίσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον αναφορικά με τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ για την οποία και είπε «ορισμένοι σύμβουλοι του Donald Trump δεν έχουν καταλάβει ότι η Ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική δεν αποφασίζεται από το Βερολίνο, αλλά από κάποιον άλλον».

Και κλείνοντας τις δηλώσεις του τόνισε:

Σε ό,τι αφορά αυτά που βλέπουμε στις ΗΠΑ, είναι μάλλον δύσκολο να δούμε που ακριβώς πάνε τα πράγματα

The post Ο Schäuble κρούει το καμπανάκι στην Ελλάδα και την ΕΚΤ appeared first on iPop.

Keywords