Ο Matthew McConaughey μιλά για την παρενόχληση και τον εκβιασμό που βίωσε στην εφηβεία του: «Δεν θα αφήσω κάτι τέτοιο να νικήσει την αίσθηση της εμπιστοσύνης μου στους ανθρώπους»

12:52 20/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο Matthew McConaughey πάντα είναι ειλικρινής, ειδικά όταν μιλά για το παρελθόν του. Σε μια νέα συνέντευξη στο podcast της Amanda de Cadenet, «The Conversation: About the Men», ο αγαπημένος μας ηθοποιός μίλησε για το περιστατικό εκβιασμού για να κάνει σεξ όταν ήταν μόλις 15 ετών, αλλά και για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε στα 18 του, κάτι για το οποίο είχε μιλήσει και στο βιβλίο του, Greenlights.

Αν και δεν αναφέρθηκε σε πολλές λεπτομέρειες για κανένα από τα δύο περιστατικά, είπε ότι γνώριζε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και στις δύο περιπτώσεις, χάρη στην καθοδήγηση που έλαβε από τους γονείς του.

Μιλώντας στην de Cadenet, θυμήθηκε την πρώτη φορά που έμαθε για τη συναίνεση και τι του δίδαξε ο πατέρας του για το σεξ και τη σεξουαλική οικειότητα.

Matthew McConaughey – Σεξουαλική κακοποίηση: Η συναίνεση και ο σεβασμός του χώρου

«Λοιπόν, με είχαν καθοδηγήσει οι οι γονείς μου σχετικά με το σεβασμό σε μια γυναίκα, τον σεβασμό στη σχέση, τον σεβασμό της σεξουαλικής οικειότητας, τον σεβασμό του χώρου», είπε ο McConaughey. 

«Ο μπαμπάς μου είχε πάντα αυτό το πράγμα όταν μας μάθαινε για τα πουλάκια και τις μέλισσες, και μου είπε “Έχεις φτάσει σε αυτή την ηλικία που φιλάς;” και είπα, “Ναι, κύριε”. Και μου λέει “Λοιπόν, θα πάει πιο μακριά από αυτό μια μέρα. Πιθανότατα θα φτάσει εκεί που θα έρθετε σε επαφή και θα υπάρχει το στήθος, και το σημείο “κάτω από τη ζώνη.” Και μου λέει “Θα συμβεί και σε σένα. Συνέχισε λέγοντάς, “Γιε μου, ως το αρσενικό στην κατάσταση”, μιλώντας μου για μια ετεροφυλοφιλική σχέση, “Αν νιώσεις ποτέ ότι το κορίτσι, το θηλυκό, διστάζει, να σταματήσεις”».

Είπε μάλιστα, ότι τον συμβούλεψε πως σε περίπτωση που ένα κορίτσι θέλει να σταματήσει και να φύγει τότε να περιμένει την επόμενη φορά.

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Matthew McConaughey στον Λευκό Οίκο: Μιλά για τις ιστορίες των θυμάτων του μακελειού στο Τέξας και συγκλονίζει

Ο McConaughey πρόσθεσε ακόμα πως χάρη σε μαθήματα όπως αυτά, ήταν πολύ ξεκάθαρος για το τι είναι μια υγιής σεξουαλική σχέση και τι όχι, και ένιωσε αμέσως ότι το να τον εκβιάσουν για να κάνει σεξ στα 15 του δεν ήταν καθόλου σωστό.

Instagram/nytimes| @dedecim

«Αλλά ήμουν πολύ ξεκάθαρος, και πάλι, αυτό δεν ήταν σωστό, δεν ήταν ωραίο, δεν ήταν έτσι (τα πράγματα)», συνέχισε. «Μετά από αυτό, έπρεπε να έχω κάποιες υγιείς σεξουαλικές σχέσεις και να έχω κορίτσια που μου άρεσαν και τους άρεσα, και σιγά σιγά ήρθαμε κοντά και ήταν όμορφα και αδέξια».

Όταν κακοποιήθηκε χρόνια αργότερα, στα 18 του, ο ηθοποιός του Dallas Buyers Club  αποκάλυψε ότι έκανε τη σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών παρά πολύ αργότερα.

«Δεν τα σύνδεσα», είπε ο McConaughey.

Οδηγός επιβίωσης για μεγάλες αποφάσεις από τον Matthew McConaughey

Ενώ ο 52χρονος ηθοποιός όπως είπε δεν έχει κάνει θεραπεία για να αντιμετωπίσει την τραυματική αυτή εμπειρία, είπε ότι είχε πολλούς ανθρώπους στη ζωή του που τον βοήθησαν να το ξεπεράσει.

«Είχα πολύ καλούς φίλους. Είχα καλούς μέντορες. Είχα ηλικιωμένους άντρες, ηλικιωμένες γυναίκες, παντρεμένα ζευγάρια..» όπως είπε ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «Ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω στα πράγματα που μου δίδασκαν η μαμά και ο μπαμπάς μου».

Ενώ ο καθένας έχει διαφορετικές αντιδράσεις στο τραύμα, ο McConaughey αποκάλυψε ότι δεν είχε την «επιλογή» να σταθεί σε αυτό, λέγοντας στην De Cadanet ότι αγαπά τη ζωή πάρα πολύ και πιστεύει στους ανθρώπους επίσης πάρα πολύ για να περάσει τη ζωή φοβισμένος λόγω ενός επιβλαβούς, ή βίαιου περιστατικού που του συνέβη.

«Δεν θα φοβάμαι τις σχέσεις γιατί η πρώτη μου εμπειρία ήταν ο εκβιασμός. Αυτό είναι μια παρέκκλιση. Όχι, όχι. Δεν είναι έτσι. Δεν θα αφήσω αυτό να νικήσει την αίσθηση της εμπιστοσύνης μου στους ανθρώπους και θα πω, “Όχι, μπορώ να έχω μια υγιή σχέση”. Αδιαπραγμάτευτα. Όχι», επέμεινε.

Ο McConaughey συνέχισε λέγοντας, «Συνέβη. Αρνούμαι ότι συνέβη; Όχι. Δεν αρνούμαι ότι συνέβη. Ήταν άσχημο. Ουφ! Εξακολουθώ να καταλαβαίνω, ακόμα κι αν σου λέω αυτήν την ιστορία, καταλαβαίνω – αλλά θα το κουβαλάω; Επέλεξα, αδιαπραγμάτευτα, ότι δεν πρόκειται να το μεταφέρω, να φέρω αυτό το βάρος στη ζωή που θα κάνω και στο πώς θα συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους και πώς θα εμπιστεύομαι τους ανθρώπους και πώς θα βλέπω τις περιστάσεις και τον κίνδυνο».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Matthew McConaughey μιλά για την παρενόχληση και τον εκβιασμό που βίωσε στην εφηβεία του: «Δεν θα αφήσω κάτι τέτοιο να νικήσει την αίσθηση της εμπιστοσύνης μου στους ανθρώπους» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα