Νοσούν οι νέοι από τον κορονοϊό; | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

18:33 6/4/2020 - Πηγή: iPop

Στην ημερήσια επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας διευκρινίστηκαν τα νέα κρούσματα, καθώς και αναφέρθηκε το αν νοσούν οι νέοι από τον κορονοϊό; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει

τα 1.755. Από τα κρούσματα αυτά το 55% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 361 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 655 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν διενεργηθεί 26.193 εργαστηριακοί έλεγχοι.

90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 65 έτη και το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ 269 ασθενείς έχουν πάρει μέχρι σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, 6 νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 79 με 23 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 86% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Νέοι και κορονοϊός

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ο κορονοϊός είναι ένας ιός που κανείς δεν έχει ανοσία, οπότε είναι λογικό να νοσούν και νέοι. Στην Ιταλία το 25% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι μεταξύ ατόμων ηλικίας 19-50 ετών, ενώ την Ισπανία το 33% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων είναι ηλικίας κάτω των 44 ετών. Στις ΗΠΑ καταγράφονται 29% των περιπτώσεων της νόσου σε ηλικίες 20-44 ετών. Στην Ελλάδα, έχει καταγραφεί ένα 31% της νόσου σε ηλικίες 18-39 ετών, ενώ στις μικρές ηλικίες, στα παιδιά μόλις το 2,8% της νόσου, δηλαδή έχουν καταγραφεί 47 κρούσματα. Είναι δύσκολο, βέβαια, να εξηγηθούν και οι θάνατοι σ’ αυτές τις μικρές ηλικίες. Οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν καλά ή όχι γονίδια, που θα κρίνουν το ποιος θα αντεπεξέλθει καλύτερα στον ιό.

Φυσικά βασικό ρόλο παίζει και το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή το πώς αντιδρά η άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ιό.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, σήμερα έληξε η καραντίνα των χωριών Δραγασιά και Δαμασκηνιά. Παρατείνεται, όμως, η καραντίνα του χωριού Εχίνος, ενώ από το πρωί βρίσκεται σε ισχύ η καραντίνα στη Μύκονο καθώς και η απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στη Σαντορίνη.

Να θυμίσουμε πως έχουν παραταθεί ήδη και τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 06:00 το πρωί.

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο “χάρτη”

Photo: Pexels

Το άρθρο Νοσούν οι νέοι από τον κορονοϊό; | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα