Νιώθεις ότι η καραντίνα σε πνίγει; Απλοί τρόποι για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία στο lockdown

14:00 30/11/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί όλοι να σου λένε να κάνεις υπομονή και πως ένα ακόμη lockdown θα τελειώσει, όμως εσύ νιώθεις πως κοντεύεις να σκάσεις με όλο αυτό που συμβαίνει. Πώς να διατηρήσεις την ψυχική υγεία στην καραντίνα; Απλοί τρόποι που θα σου λύσουν τα χέρια.

Σου έχουμε πει κατά καιρούς πώς να διαχειριστείς το άγχος σου στην καραντίνα, τι να κάνεις για να μην νιώθεις μόνος, πώς να αντιμετωπίσεις όλη αυτή την κατάσταση με τον κορονοϊό και σου έχουμε δώσει ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις

στο σπίτι αυτό το διάστημα. Κι επειδή σίγουρα δεν θες να διαβάζεις τα ίδια και τα ίδια αποφασίσαμε να σου προτείνουμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς την όλη κατάσταση τη στιγμή που νιώθεις μια θηλιά να σε πνίγει.

Η ψυχική υγεία στην καραντίνα είναι πολύ σημαντική, όμως μερικές φορές η απομόνωση κι ο περιορισμός στο σπίτι σε κάνουν να μην αντέχεις άλλο τα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Κλαις, ξεσπάς, νιώθεις μόνος, η αναπνοή σου δεν βγαίνει καλά καλά, το άγχος και η πίεση αυξάνονται και νιώθεις πως όλο αυτό δεν θα τελειώσει ποτέ.

Βάλε ένα στοπ σε όλα αυτά και διατήρησε την ψυχική υγεία στην καραντίνα, έχοντας ως σύμμαχο τις παρακάτω συμβουλές.

Ξεκίνα από τον εαυτό σου

Μπορεί στη θεωρία να είναι απλό, όμως αν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου δεν πρόκειται να περνάς και καλά, όχι μόνο στην καραντίνα, αλλά εν γένει. Είσαι καλά με τον εαυτό σου, με αυτό που είσαι και τις επιλογές σου; Μόνο αν απαντήσεις ναι, θα περνάς πολύ καλά χωρίς απαραίτητα να έχεις παρέα.

Pexels

5+1 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κατά την καραντίνα, αν θες να τα έχεις καλά μαζί του

Μην σταματήσεις να επικοινωνείς με τον έξω κόσμο

Μπορεί να είσαι μες το σπίτι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα χάσεις επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μερικές φορές μπορεί να το ξεχνάς κι άλλες ίσως να γίνεσαι εγωιστής και να περιμένεις από τους άλλους μια κίνηση, όμως σήκωσε το τηλέφωνο και πάρε έναν φίλο σου να μιλήσετε. Ένα μήνυμα, μια κλήση, κι ακόμα καλύτερα μια βιντεοκλήση, θα σε φέρουν πιο κοντά με τα άτομα που σου λείπουν. Στην εποχή της τεχνολογίας ζούμε, εκμεταλλεύσου το.

Άσε που μπορείς να βγεις και έξω για περπάτημα, μην μένεις μες το σπίτι κλεισμένος.

Απόκτησε μια νέα δραστηριότητα

Είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσεις μια νέα δραστηριότητα ή μια δεξιότητα που μέχρι τώρα δεν είχες. Στο ίντερνετ υπάρχουν, άλλωστε, ένα σωρό βιντεάκια με δραστηριότητες, όχι μόνο σωματικές, αλλά και σεμινάρια, που ίσως σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Ξεκίνα χορό, ζωγραφική, πλέξιμο, μια ξένη γλώσσα, yoga και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσεις να σκέφτεσαι συνεχώς τον κορονοϊό και θα ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό και ενδιαφέρον που θα σου φτιάξει τη διάθεση.

PexelsΕκμεταλλεύσου τον χρόνο σου

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις όσα μέχρι τώρα δεν προλάβαινες. Αυτό μπορεί να σημαίνει να ξεκινήσεις ένα χόμπυ, όπως είπαμε και πριν, ή πολύ απλά να τακτοποιήσεις τις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις σου. Είναι ευκαιρία να συμμαζέψεις το σπίτι σου, να κάνεις εκκαθάριση στην ντουλάπα σου, να γυμναστείς και να χάσεις τα κιλά που τόσο καιρό λες να χάσεις αλλά δεν προλαβαίνεις να μπεις σε πρόγραμμα και να κάνεις γενικά όσα ήθελες αλλά δεν προλάβαινες.

Μην τα κρατάς μέσα σου

Αν η όλη κατάσταση σε πνίγει και τίποτα απ’ ό,τι κάνεις δεν σε ευχαριστεί μην το κρατάς μέσα σου. Πολλές φορές και μόνο το να συζητάμε μ’ έναν φίλο αυτό που μας βαραίνει μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Ωστόσο, αν νιώθεις και πιστεύεις πως αυτό δεν σου αρκεί δεν έχεις παρά να μιλήσεις μ’ έναν ειδικό που σίγουρα θα σε βοηθήσει στο έπακρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νιώθεις ότι η καραντίνα σε πνίγει; Απλοί τρόποι για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία στο lockdown εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα