Νικόλας Ραπτάκης: Η πιο όμορφη acapella φωνή και οι καλύτερες διασκευές που θα ακούσεις ποτέ!

18:41 13/9/2019 - Πηγή: iPop

Τον είχαμε δει στο X-Factor, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, τον απολαμβάνουμε δίπλα στην Άννα Βίσση και σίγουρα μας έχει κλέψει την καρδιά με τα videos στο YouTube. Η συνέντευξη με τον Νικόλα Ραπτάκη στο iPop.gr

γεμάτη μουσική!

Ο Νικόλας Ραπτάκης είναι ο πολύ ταλαντούχος άνθρωπος και μουσικός που κρύβεται πίσω από τις διασκευές και τα ωραία videos γεμάτα μουσική, ακαπέλα, υπέροχες φωνές στο YouTube. Πόσες φορές άλλωστε δεν έβαλες στο repeat να ακούσεις το evolution of greek music; Ναι, αυτό το βιντεάκι με την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής!

Η συνέντευξη με τον Νικόλα Ραπτάκη ήταν σίγουρα απολαυστική!

Ταλαντούχος, με πάθος για αυτό που κάνει, εργατικός, με αγάπη για τη μουσική, με χιούμορ. Αυτές θα ήταν μόνο μερικές λέξεις που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για αυτόν τον τραγουδιστή. Διάβασε τη συνέντευξη με τον Νικόλα Ραπτάκη στο iPop.gr.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με τη μουσική; Ήταν αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις ή προέκυψε;Ήταν ανέκαθεν και όνειρο και νιώθω ότι είναι το ταλέντο μου. Πάντα είχα μια κλίση, αφού η μάνα μου έλεγε ότι πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα (γέλια). Απ’ το σχολείο τραγουδούσα σε μπάντες, μετά πάλι συνέχισα με μπάντες και στη συνέχεια, το 2014 πήγα στη Eurovision με ένα συγκρότημα. Έπειτα, συνέχισα μόνος μου.Συμμετείχες στο X-Factor το 2009. Πόσο σε βοήθησε; Θα προτείνες σε ένα παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα και θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική να πάρει μέρος σε ένα talent show;Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι με βοήθησε. Αλλά σίγουρα με βοήθησε σαν εμπειρία καθώς συνήθισα να είμαι μπροστά στις κάμερες, να τραγουδάω μπροστά σε κάμερα, νομίζω αυτή ήταν η μεγαλύτερη βοήθεια.Αν θα πρότεινα ένα παιδί να πάει σ’ ένα talent show… Σαν πρώτο βήμα όχι. Θεωρώ πως είναι πιο σημαντικό να δουλέψεις πάρα πολύ σε αυτό που αγαπάς, ιδανικά να το σπουδάσεις, να ασχοληθείς με αυτό. Εγώ όταν συμμετείχα ήμουν 18 -19 χρόνων και δεν είχα ιδέα τι μου γινόταν. Μετά ασχολήθηκα ουσιαστικά περισσότερο. Το ιδανικό για μένα είναι να ασχοληθείς εσύ με την τέχνη σου πρώτα και μετά να την δείξεις στον κόσμο σου. Να ξέρεις δηλαδή, τι έχεις να δείξεις στον κόσμο.Το 2014 εκπροσώπησες τη χώρα στη Eurovision. Θα πήγαινες ξανά;Νομίζω ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα, οπότε θα πήγαινα ξανά με ένα καλό τραγούδι ιδανικά. Ο «όρος» ας πούμε θα ήταν το καλό τραγούδι αλλά φυσικά ο καθένας που πάει θέλει να του αρέσει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.Το evolution of Greek music έχει φτάσει το 1,5 εκ προβολές. Πώς προέκυψε η ιδέα και το video με την ιστορία της ελληνικής μουσικής;Η ιδέα και το concept ήταν δικά μου. Το σκεφτόμουν τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια πριν, αλλά η ιδέα μου ήρθε από τους Pentatonix, ένα ξένο συγκρότημα που κάνουν κάτι παρόμοιο ακαπέλα, πολυφωνικό. Η επιλογή για την ιστορία της ελληνικής μουσικής έγινε επειδή δεν υπήρχε κάτι ανάλογο ούτε στο  YouTube, ούτε σε άλλη ελληνική δισκογραφία και ήθελα να κάνω ένα mashup με ελληνικά τραγούδια. Αυτό το project θέλει τεράστια προετοιμασία, μου πήρε περίπου 4 μήνες μέχρι να βγει. Αλλά ήταν κάτι που αγαπούσα πολύ, αγαπώ πολύ το ελληνικό τραγούδι,  επομένως η όλη διαδικασία ήταν ευχάριστη.

Φοβήθηκες ποτέ πως θα υπάρξουν και αρνητικά σχόλια καθώς αγγίζετε και μεγάλα τραγούδια;Αυτό ήταν το ευχάριστο που πήρα από το X-Factor. Επειδή από μικρός έχω εκτεθεί σε αρκετό κόσμο και έχω ακούσει αρνητικά σχόλια από τα 18 μου, επομένως δεν είχα πρόβλημα. Εννοείται είναι καλοδεχούμενες όλες οι κριτικές απλά παλαιότερα στεναχωριόμουν αρκετά. Η κριτική είναι κριτική και ο καθένας έχει μια άποψη. Την ακούμε και προχωράμε, δεν μπορώ να φοβάμαι σε κάθε μου βήμα.Τι σημαίνει για σένα και την ομάδα σου η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου; Ήταν κάτι που περιμένατε καθώς τολμήσατε και κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει;Χάρηκα πάρα πολύ! Εννοείται δεν περίμενα να έχει τόση επιτυχία. Το έκανα επειδή ήταν κάτι που απλά αγαπούσα πολύ, ουσιαστικά το κάναμε για εμάς. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αν κάνεις κάτι που αγαπάς, το κάνεις με πάθος και δουλέψεις και πολύ για αυτό, θα έχει και ανταπόκριση. Ήταν πολύ ευχάριστο όλο αυτό.Ένα τραγούδι που θέλετε να κάνετε διασκευή και είναι στα άμεσα σχέδια σας;Τώρα αυτό… κάνει να το πω;;; (Γέλια). Θα κάνω το «Λέει, λέει» του Γιάννη Κότσιρα!

Μίλησε μας λίγο για τη συνεργασία με την Άννα Βίσση γιατί κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια….Είμαστε 4 χρόνια μαζί με την Άννα Βίσση. Είναι πραγματικά σχολείο αυτή η γυναίκα. Πρώτα κάναμε μια παράσταση μαζί, του Καρβέλα, αλλά όταν συνεργαστήκαμε και στο Hotel Ermou ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Έσω συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους αλλά η συγκεκριμένη κάθε φορά που είμαι μαζί της μαθαίνω και κάτι καινούργιο. Πιάνω τον εαυτό μου να σκαλώει την ώρα που τραγουδάει, είναι σοκαριστικά τρομερή ερμηνεύτρια.Τι είναι αυτό που θεωρείς πως λείπει από τη μουσική ελληνική σκηνή;Η μουσική. Πάντα ήμουν πολύ ανοιχτός σε όλα τα είδη της μουσικής, οπότε δεν μπορώ να πω ότι πάει κάτι λάθος. Είναι μόδες που περνάνε. Το κακό κατά τη γνώμη μου είναι ότι αυτή τη στιγμή η μόδα είναι ότι δεν τραγουδάμε. Γι’αυτό προσπαθώ μέσα από τα videos να κρατήσω το τραγούδι ψηλά. Είναι αισιόδοξο ότι υπάρχει κόσμος που αγαπάει τη μουσική. Πιστεύω ότι είναι μια μόδα και θα περάσει, απλά στην Ελλάδα είμαστε και λίγο πίσω. Όλο αυτό με το hip hop και το rap στην Αμερική υπάρχει εδώ και 20 χρόνια.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;Θα είμαστε μαζί με την Άννα Βίσση στην Τεχνόπολη στις 13 Σεπτεμβρίου. Και 4 Οκτώβρη θα τραγουδάμε στο Barbarella στη Θεσσαλονίκη. Και τον Χειμώνα θα είμαστε στο Hotel Ermou!Παράλληλα, εγώ θα είμαι μαζί με την μπάντα μου και κάθε Πέμπτη από Οκτώβρη στο Novak στον Πύργο Αθηνών. Αυτά είναι τα άμεσα σχέδια μας, πολλή δουλειά κι ελπίζω κι ανά μήνα να κάνω video!

Το άρθρο Νικόλας Ραπτάκης: Η πιο όμορφη acapella φωνή και οι καλύτερες διασκευές που θα ακούσεις ποτέ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα