Νέες και μαγικές εικόνες από τον πλανήτη Δία – Δες τι συμβαίνει στον πιο χαοτικό πλανήτη

20:41 22/8/2022 - Πηγή: iPop

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA αποκάλυψε νέες εκπληκτικές εικόνες του Δία!

Οι εικόνες δείχνουν την κοντινό μας πλανήτη με ακριβή λεπτομέρεια, γεγονός που βοηθά τους επιστήμονες να ανακαλύψουν τι, ακριβώς, συμβαίνει στον χαοτικό αυτόν πλανήτη.

Οι υπέρυθρες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο τέλος του Ιουλίου και στη συνέχεια χρωματίστηκαν με τεχνητό τρόπο, παρέχουν, μεταξύ άλλων, τις καλύτερες έως τώρα παρατηρήσεις για το τεράστιο σέλας που δημιουργείται

στους δύο πόλους του Δία.

NASA: Οι νέες φωτογραφίες από τα πέρατα του σύμπαντος κόβουν την ανάσα – «Μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα»

Αυτές είναι οι νέες εικόνες του Δία – Ρίξε μια ματιά!

Στις φωτογραφίες φαίνονται και η γνωστή Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα, μια γιγάντια καταιγίδα, άλλες μικρότερες καταιγίδες, αχνοί δακτύλιοι και δύο μικρότεροι δορυφόροι του, η Αμάλθεια και η Αδράστεια, διαμέτρου περίπου 200 και 20 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη κάμερα έχει τρία φίλτρα υπέρυθρων που είναι σε θέση να προβάλλουν λεπτομέρειες του πλανήτη. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι οι εικόνες του πρέπει να χαρτογραφηθούν σε ορατό φως και το μπλε που μπορείς να παρατηρήσεις είναι τα μικρότερα μήκη κύματος.

«Ποτέ πριν δεν είχαμε δει έτσι τον Δία. Είναι κάτι απίστευτο. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε πραγματικά ότι οι εικόνες θα ήταν τόσο καλές», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, καθηγήτρια αστρονομίας Ίμκε ντε Πάτερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ.

Explained: Τι έδειξε η φωτογραφία από το τηλεσκόπιο της NASA και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της αστρονομίας;

1. Make way for the king of the solar system!

New Webb images of Jupiter highlight the planet's features, including its turbulent Great Red Spot (shown in white here), in amazing detail. These images were processed by citizen scientist Judy Schmidt: https://t.co/gwxZOitCE3 pic.twitter.com/saz0u61kJG

NASA Webb Telescope (@NASAWebb) August 22, 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέες και μαγικές εικόνες από τον πλανήτη Δία – Δες τι συμβαίνει στον πιο χαοτικό πλανήτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Δία – Δες,nees, dia – des