Μοναδική συνταγή για πέννες με γαρίδες

15:49 30/8/2020 - Πηγή: iPop

Για τους λάτρεις των θαλασσινών αυτό είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τα αγαπημένα σε όλους ζυμαρικά με τις γαρίδες. Λίγο πριν φύγει ο Αύγουστος λοιπόν μαγειρεύουμε πέννες με γαρίδες και κάπαρη σε ένα μεσογειακό συνδυασμό που θα σε μαγέψει και θα σε κάνει να σκεφτείς το αγαπημένο σου νησί!  

Τι θα χρειαστείς για τις πέννες με γαρίδες1 πακέτο πέννες10 γαρίδες no62 ώριμες ντομάτες3-4 κ.σ. ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδοΚάπαρηΡίγανηΘυμάριΒασιλικόΑλάτιΠιπέρι1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασίΠώς θα φτιάξεις τη συνταγήΒάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει με αρκετό αλάτι και ρίχνουμε τις πέννες να βράσουν.
Τις αφήνουμε όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την ντομάτα.Βάζουμε σε ένα τηγάνι 2κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το βασιλικό, το θυμάρι και τη ρίγανη μέχρι να πιει τα υγρά της ντομάτας. Ρίχνουμε και αλάτι και πιπέρι.Προσθέτουμε την κάπαρη και τις γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3 περίπου λεπτά.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.Προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε.Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για περίπου 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά και σκεπασμένο με το καπάκι.Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Απόλαυσε το μαζί με ένα ποτήρι κρασί από εκείνο που έβαλες και στις πέννες και σκέψου τις φετινές σου διακοπές! Από βδομάδα έρχονται καινούριοι στόχοι με τον ερχομό του Σεπτέμβρη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Απολαυστική συνταγή για ζυμαρικά με γαρίδες, σπανάκι και παρμεζάνα

Το άρθρο Μοναδική συνταγή για πέννες με γαρίδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα