Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση υπονομεύει την ποιότητα της Δημοκρατίας

21:13 4/7/2017 - Πηγή: iPop

Ευθεία επίθεση προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως η τρέχουσα Κυβέρνηση είναι η χειρότερη που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα μετά τη Μεταπολίτευση.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε για ακόμα μια φορά ότι θα κατατεθεί αίτημα Εξεταστική Επιτροπή

σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε. Περικοπή του αφορολόγητου μείωση των εισοδημάτων περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2019 και μετά».

Για το χρέος, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «δεν κερδίσαμε τίποτε. Δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση».

Ο αρχηγός της ΝΔ δεσμεύτηκε πως το κόμμα του ως επόμενη Κυβέρνηση πρόκειται να υιοθετήσει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του προγράμματος. «Όχι μόνο θα το υιοθετήσει αλλά θα το ενισχύσει. Απελευθερώσεις αγορών, στήριξη της επιχειρηματικότητας, χρειαζόμαστε μία μείωση φορολόγησης».

Για να μπορέσουμε να περικόψουμε φόρους θα πρέπει να περικόψουμε δαπάνες. Στον τομέα της Υγείας, στα συστήματα προμηθειών, υπάρχει περιθώριο να περικοπούν δαπάνες

Σχετικά με τα πλεονάσματα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε υπερβολική τη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας καθώς «δεν δίνει περιθώρια στην οικονομία. Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα κερδίσει αξιοπιστία και μετά υπάρχει περιθώριο να διαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους. Αφού έχουμε δώσει δείγματα γραφής».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών, υπονομεύει και την ποιότητα της Δημοκρατίας, «είναι η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε το τόπος από τη Μεταπολίτευση», ενώ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές.

Photo: Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

The post Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση υπονομεύει την ποιότητα της Δημοκρατίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα